sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Yukiconi, infoilut ja työt kutsuvat maaliskuun myötä

Maaliskuussa mennään ja ollaankin jo kohta keväänpuolella, vaikka maisema ulkona ei oikein vielä keväinen olekkaan. Säät päättivät hetkeksi lämmetä ja maa kerkisi suhteellisen hyvin sulaa, kunnes luonto päätti jäätyä taasen. Mutta kyllä se kevät sieltä vielä saapunee.

Yukicontorstaina, päivällä olin käynyt työhaastattelussa ja saaden sitten myöhemmin infon, että minut on valittu tuonne hommiin! Mukavalla infolla oli tuolloin kiva aloittaa reissukin.
Työt alkavat siten, kun kaikki tarvittava tuotamyöten on saatu. Arvioitu alkamisajankohta on maaliskuun puoliväli.
Olen Mikkelin kaupungilla töissä, mutta minut on sijoitettu Vekkulilinna nimiseen yritykseen. jossa työtehtväiin kuuluu lastenkanssa olemista, asiakaspalvelua ja paljon muuta.
Tämä info on todellakin vallan hieno, koska saan kokemusta alasta mihin pyrin, tekemistä työtömään elooni ja rahallisestikkin mukavempaa, koska koirasäätöt.

Yukiconin infoilut tuli koettua ja tuosta jääden mukava makusuuhun. Infoilussa ollut aijemmin ollut, mutta mielelläni menen moiseen, jos vain mahdollisuuden saan.
Helsinkiä kohden suuntasin torstaina iltasilta ja matkaseurana ollen Anni. Helsingissä vastassa olivat Viivi. Viivin porukoilla oli tarkoitus majoittua ja tuolla sitten olivatkin Thomas ja Markus.
Perjantaina oli suunta Viivin haastattelun kautta museo visiitti ja siitä sitten kokoamaan Yukiconia, jossa tulikin tuttuihin kasvoihin törmättyä! Tuolta sitten yhteenväliin käväisiin Kampissa asioita hoitamssa ja syömässä, josta paluu oli takaisin conin kokoamiseen. Jätkät kävivät tuonne hakemassa myös Takkisen. Iltamyöhään meni paikanpäällä ja sieltä sitten aikanaan Viivin porukoille.
Lauantaina herättiin aikaselta, että kerettäisiin hyvissäajoin ennen conin aukeamista. Matkassa kuitenkin oli mutkia, sillä junilla oli teknillisiä ongelmia matkassaan. Perus VR. Tapahtumapaikalle sitten selvittiin kuitenkin hyvissäajoin ja ovien avautuessa oli työvoima valmiina. Päivä meni pääosin infossa. Saatoin ehkä tykätä liikaakin olla tuolla, hups. Päiväoli monipuolinen ja tuttuja kasvoja tuli nhtyä perjantailta vielä lisääkin.Yömyöhältä saavuttiin sitten majoitukseen ja valmistauduttiin seuraavaan päivään.
Sunnuntaina kamojen kanssa tapahtumapaikalle ja ovienavautuessa infoilemaan. Päivä oli hiljaisempi mitä lauantai oli, mutta siten perinteinen conisunnuntai. Thomas keräsi iltapäivällä kamppeensa ja suuntasi lentokentälle. Tällä olisi Japni kohteena työharjottelun puolesta. Kuudelta sitten työvoimalaisten kanssa yhteiskuvaa ja pian tästä sitten Annin kanssa suuntaamaan paluumatkalle, kaupan kautta. Matka meni ripeään ja Mikkelissä vastassa oli Krista, joka oli ihana ja lupautunut heittämään kämpille! Niin iso pelastus!


Perjantaina 4.3. sain aamuselta vieraita: Katjan ja tuon pupsin Tekkenin. Tekken tuli kämpilleni hoitoon, siksiaikaa, että omistajansa voi hoitaa asioita keskustassa. Vallan reipas pieni malikka-neito Tekken olikin vaikka ikää ei tuolla vielä paljon ollutkaan kertynyt.

13.3. sunnuntaina kävivät aamuselta porukat ja mummo kyläilemässä. Kympin jälkeen ilmestyivät ja yhden jälkeen katosivat. Myöhemmin päivällä sitten suunnattiin Marikan ja Wilman kanssa Otavaan, josta joukkoomme noukittiin 3 tapausta kyytiin: Katja ja koirat. Oli koko porukkammee suunta laavuilemaan! Tuossa touhussahan sitten vierähtikin hyvä tovi. Okei, ehkä hyvät ja monet hassut tunnit ovat osuvemmat tähän. Koirat kulkivat vapaana ja kaikki ollen vallan reippaita.

Ensimmäinen työviikko lähti käyntiin maanantaina 14.3. ja viikko kuluni hyvinkin nopeaan, erinäisin ja tapahtumarikkain tekemisin.
Työpaikka missä työskentelen seuraavat puolivuotta on Vekkula, vaikka olenkin Mikkelin kaupungilla töissä. Olen siis sijoitettuna vain tuonne toisaalle.
Työtehtävät vaihtelevat sen mukaan mitä on tarvetta: perus ylläpito hommiin, lasten ja nuorten ohjaamisiin, korjausompelua, stailausta jne. Paikka itsessään on vallan loistavan oloinen kokonaisuudessaan. Työmatkaa edestakaisin on sellaiset noin 6kilometriä. Ihan mukava matka polkasta töihin, vaikkakin toiseen suuntaan on suhteellisen paljon ylämäkeä.


15.3. täytti pienisuuriWilmain 6 vuotta! Mutta missä välissä nämä kuusi vuotta ovat kuluneet? En käsitä tätä seikkaa, että ensi vuonna tuo eläin on veteraani. Mitä tämä on? Mahdottomuus, vaikkakin totuus. Mutta. Onnewa Mopellein ja tuon sisaruksille!
Mutta, koska perinteisiä synttärikuvia ei voitu viikolla ottaa, niin siirtyni kuvautus sitten viikonlopulle. Koira pääsi (joutui omasta mielestään) pesulle ja puunautuksen jälkeen oli kuvautus. Ja, koska maisema ei tässä nyt lähistöllä oikein napannut, oli sovellettava sisätilaa kuvautukselle.

------------------------------
Juvian asua on aloitettu hankinnoilla. Kaikki oleelline on joko hallussa tai tuloillaan. Kankaat ovat kaikki hankittuna jo ja työstö aloitettu.
Olin kangasnäytteitä tilannut netistä, muutamasta nettikaupasta ja päätynin sitte kuitenkin sävyiltään, hankkimaan osan kankaista Mikkelin Eurokankaasta.
Muut osat sitten henkin sieltä täältä. Sieltä mistä kelpaavia osaisi löytyni.

Asun työstön aloitin hatusta. Olin hankkinut hattupohjan, joka olisi tarkoitus päällystää ja saada tuosta siten oikean näköiseksi. Kaavat hatun päällystämisen puolesta tein kelmuttamalla ja vahvistamalla sitten kelmukaavaa maalarinteipillä. Seuraavaksi palaset kankaaltaan, ompelua ja palasten yhdistämistä. Pian olikin hattu valmiina.

Hatun jälkeen työstöön menee sitten joko kengät, joihin kaavat tekaisin kelmutuksella, samalla tavalla miten Refian kengätkin tekaisin. Elleivät kengät ole työstölistalla niin sitten asu muuten itsessään olkoon listalla seuraava. Katsotaan mikä on kinostus asteeni.
Peruukkiin olisi tarkotius myös lisätä kuitua, kunhan toinen peruukki vain tupsahtelee haltuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti