tiistai 16. helmikuuta 2016

Pikkupakkasten tuloa

Pakkasta on pitänyt hyväntovin Mikkelissä ja tämän valkoisen maan kanssahan vuodenaikahan tuntuukin oikein talvelle. Hyvävain, koska onhan tätä odotettukkin. Ei talvi ole talvi, ilman talvista maisemaa ja pakkasta.

Tammikuun alku on ollut suhteellisen aktiivista aikaa. Olen ollut liikenteessä yllättävän paljon ja saanut huomata mitenkä kalenterin hankinta on ollutkaan kannattava ostos.
Perantaina 8.1. oli suunta myös iltaselta Jukureitten ilmais ottelua pällistelemään.
Tammikuun alussa eksyttiin myös Marikan kanssa tekemään Kuopio seikkailu, päivän verralle. Matkus ja Ikea olivat kohteemme, jossa saatiinkin ihan hyvä tovi vierähtämään. Samalla reissulla moikattiin Anniakin!
Kuun alusta sain myös aikasiksi käydä kampaajalla leikkauttamassa latvain elompaan kuntoon, etteivät takuttaisi niin paljon. Samana päivänä katos juurikasvu olemattomiin.
Yhteen pakkaspäivään päädyttiin Marikan kanssa kuvailuakin kokeilemaan, mutta kauaan ei tuolla tarettu, kunnes varpaat ja sormet olivat aivan jäässä. Päätettiin koittaa uudelleen, kunhan pakkaset vähän lauhtuisivat.

Tammikuun loppussa sitten oli pitkästä aikaan suunta kohti Vaasaa. Perjantaina liikenteeseen ja matkaseurana ollen Anni. Unettomalla yöllä oli vaikutuksensa koko viikonloppuun, eritoten perjantaihin. Lagaus ja jumituksen määrä oli suunnaton.
Lauantaina helpotti hieman, mutta illasta sitten taas huomasi, ettei kaikkia unia ole nukuttu. Päivään kuuluni mm. keilaamista.
Sunnuntaina sitten käytiin ennen junien lähtöä syömässä porukalla, jonka jälkeen porukka alkoi hajaantua. Anni kadoten ekana ja seuraavaksi sitten minä. Kolmen junalla oli paluu alkava, Jyväskylän kautta bussilla Mikkeliin. Sanottakoon, että bussissa oli bc, joka toi hieman piristystä olotilaani, joka ei ollut niinkää parasmahdollinen. Kämpille päästyä oli koirankäyttö (Taru oli toiminut W'n hoitajana) ja lagausta.
Viikonloppu oli kuitenkin vallan hyvä ja kiitos tästä ihmisille, ketkä tuolla oleilivat. Saunominen oli pitkästä aikaa ihan mukava kokemus ja koska lämpö. Saunon varmaan kerran vuoteen ja sekin Jouluna.


Helmikuun alusta päädyin lähtemään mukaan Suur-Miehikkälässä pidettävään ryhmänäyttelyyn. Autokyyti oli vain yhden ihmisen verran tuttu ja tuo ollen Katja. Loppu porukka ollen täysin vieraitai, mutta meno ollen niin rentoa ettei moista edes huomannut. Kyydissä oli kolme tassuttelijaa, joista jokaisen oli tarkoitus kisata kehässä.
Suur-Miehikkälään toimin puolestani oppaana, koska reitti oli minulle todella tuttu. Olihan tuolla tullut käytyä koko ikäin, koska iskän kotipaikka/mökki on tuolla. Ryhmänäyttely pidettiin seurantalolla ja järjestäjänä oli Kaakkois-Suomen karhukoira seura. Näyttely oli järjestetty mielestäni hyvin, niin hyvin mitä tuonne vain voi järjestää. Päivä meni kameran takana pääosin täysin, mitä nyt sisäkehät pällistelin ilman kuvaamista. Kyydissä olleet koirat puolestaan sijoittuivat kehissään hyvin. Onnittelut tästä vielä!
Suur-Miehikkälä ryhmis 6.2.2016 kuvat *klik*
Helmikuulle on mahtunut tähänmennessä suhteellisen paljon kuvailua: ihan perus menossa, mutta myös tapahtumien muodossa. On ollut rotu-miittinkiä ja Jukurit Naisten turnausta ja monta muuta.


Satunnaisia treenihetkiä ollaan saatu koiran kanssa naapurissa asuvasta tanskandoggista ja tuon omistajasta. Aina, kun ollaan lenkillä satuttu samaan aikaan. Ollut puolinjatoisin hyvää treeniä kummallekkin koiralle.
Nämä tälläiset ovat aina vallan loistavia, omien treenien sekaan. Hieman vaihtelullisia.
Kristan ja Nellin kanssa sitten ollaan saatu treenihetkiä hieman useammin. Wilma on saanut häiriö treenausta erillaisin tavoin Nellistä ja Nelli puolestaan sitten Wilmasta.
W on vallan tomera tapaus ilmaisemaan mielipiteitään ja joutunut taipumaan siihen, ettei aina koiramaailma menekkään hänen egoarvonsa ja mielensä mukaan, vaan joustamisia pitää tehdä välillä vähän enemminkin. Nopeaanhan tämä sitten menee koiran päähän, vaikka naamasta näkee ja äänestä kuulee, että nyt kirotuttaa. Draamailua hyvällä (lue isolla) määrällä, kuten tämän eläimen kanssa elo muutenkin on.

Posti toi haltuuni kalenterin, American Coton Clubilta. Wilman kuvia oli valittu kalenteriin muutamat kappaleet ja kiitokseksi kuvista nämä lähettivät minulle tämän 2016 vuoden kalenterin, missä Wilman kuvat ovat.
Vallan kivaa, että ovat saaneet iloa kuvista ja moiseen halunneet Wilmasta kuvaa laitettavaksi.
Wilmasta on olut aijemminkin kuva kyseisen Clubin kalenterissa, vuoden 2014.

Cosvisioniin on lippuhankittuna ja sinne tämän myötä olen menossa. Asuksi tuonne saattanen tekaista Juvian. Tai sitten kierrätän jo jotain olemassa olevaa asua. Kassotaan!
Yukicon puolestaan on pian tulevaksi. Infolainen suuntanee Helsingin suunnille jo torstaina, jotta on sitten ajoissa ajanhermoilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti