maanantai 31. elokuuta 2015

Kun kesä loppuu ja syssy kolkuttaa ovelle hiljakseen

Arki pyörii pääosin töitten, pelailujen ja koirailujen merkeissä. Satunaisesti aina jotain muuta, milloin mitäkin. Näin ennen Traconia toki arkeen kuulunee suhteellisen paljon cossin työstöä loppuun.
Valmistumisenikin lähenee ja eloin on kaikinpuolin vallan ihanaa ja mukavata. Kyllä Mikkelissä tuntuu asioitten palaset vain loksahtelevan paikoilleen.

Mikkelissä on ollut nätti taivas niin kauan kuin tällä kokonaisuudessa olen asunut (2008-2011+ nykyään) ja tänne uudelleen asettautuneena muistan tämän seikan vielä paremmin. Olen monet illat (joskus myös aamut) ihastellut taivasta, miten nätti se onkaan. Joskus moiset ikuistanut kameralla, joskus taas en. Tässä sitten eräänä iltana kuitenkin kamera oli ulottuvillani ja päätin ikuistaa kauniin taivaankirjon.
Auringonnousun tahtoisin myös jokukerta ikuistaa, koska muutaman kerran olen erehtynyt syystä tai toisesta olemaan tuolloin hereillä, muttei kamera ole ollut ulottuvillani. Työt kuitenkin ovat tällähetkellä estäneet moiset aamukukkumiset...


Kolmisen viikkoa on mennyt ja vallan kivaa on ollut tuolla Intersposrtilla. Olen tykännyt olla ihan hirmusesti ja voisimpa melkein sanoa, että tähän mennessä yhtä kiva paikka, kuin DaigaDaigaDuulla oloin harjottelussa. Kun ilmapiiri ja muut ovat kunnossa, on hommiakin kivaisa tehdä.
Kolmisen viikkoa on tätä jälellä ja jotenkin tosi hurja ajatus, että aika on kulunut niinkin nopiaa tuolla ja kohta häämöttää maaliviiva. Mitä ihmettä? Mutta jääpähän käteen kiva, opettava ja kehittävä kokemus, jota voi sitten myöhemmin hyödyntää elämässäin.
Vika työpäivä ollen sitten 10.9.2015, torstaina.

Lauantai 22.8. meni kolmeen asti töissä ja illemmasta Johanna sitten tuli tyköin, jotta voisin jeesiä tuota neuvollisesti cossinsa kanssa. Oli vallan kivaa moinen ja kaikinpuolin kiva ilta! Johanna on kyllä vallan vekkuli tapaus.
Sunnuntaina jatkui cossintyöstö ja samalla myös omain cossin työstö sai jatkoa.

Kristan kanssa käväistiin yhtenä päivänä treenailemasa kauppakekus Stellassa, koirien kanssa. Nelli ja Wilma saivat hälinätreeniä, jokseenkan koirat olleet moksiskaan moisesta. Tarkoitus toistaa jokunen kerta tämä uudelleen ja koirapuistoilla, jahka säät vaan vilponevat tuosta. Kuumuus on liikaa itsekullekkin.

Ortopedi aikakin oli lonkkain osalta. Info ei kuitenkaan ollut kulkenut ja olisi tuota ennen röntgenissä pitänyt käydä. Jotenka, ensin odottelin sitten aikaa moiseen, jotta pääsisin ortopedille. Koko käynti oli ihan turha, jonka ortopedikin totesi ja ihmetteli miksi moisen määräyksen olen edes saanut, jos lonkkain ole muutoksia saanut.
Tämänhän sain Mikkelin arvauskeskuksen eräältä ulkomaalaisperäiseltä lääkäriltä, jonka kanssa oli kielimuuri. Hohhoijakkaa, en tahtoisi olla rasistinen, mutta sen suomenkielen opettelu voisi olla ihan pätevää ennenkuin alkaa moisia hommia tekemään.
Huvittavintahan oli se, että menin jalan (polven alueen) jumien takia tuolle aijemmin ja tutki lonkkaa ja sanoi vien olevan siellä varmasti, kun kerroin lonkkasairaudestain. Tässäkin oli kielimuuria ja ei oikein tajunnun kaikkea mitä selitin. Myöhemmin sitten...kävin toisella ja sanoi, olevan lihasjumia ja bingo. Sehän se sitten olikin.

Lauantai 29.8. meni jälleen töissä (vika lauantai vuoro, ennen valmistumista) ja ilta sitten puolestaan monenmoisella touhulla, kuten Johanna cossin työstön neuvomisella, keskusta seikkailulla ja pelailulla.
Sunnuntaina aamuselta aloitin jatkamaan asuain lopppuun ompeluiltaan ja peruukin kikkuroitten suoristamisella. Päivällä Taru tuli noukkimaan minut kyytiin ja suunta ollen Otava. Taru katosi porukoilla käymään ja minä puolestani Katjan kanssa kuvailemaan Otavan maisemiin. Pääpaino kuvailuillaan oli koirissa (tuon äitin kolme kleiniä ja omansa). Reilu parituntia hujahti siivillä ja todelen kuvailujen lopuksi, että pitänee uusia moinen paremmalla ajalla kyllä! Tämä toteutuu jahka, saan nämä eloin touhut aloilleen...
Kuvia: *klik*


Eloin on saanut monenmoista toimintaa ja näistä yksi on ollut Johannan cossin jeeminen, tykönäin. Olen toiminut tuolle tarvitessa jeesinä ja vallan kivaa on ollutkin, kun Johanna täällä on ollut. Päässyt paremmin tutustumaan tuohonkin!
Tämän lisäksi myö olen saanut Windows 7 tilalle 10'n. Takkinen asenteli tuon koneellein, kun kone jostain syystä suostuntu päivittämään omineen moista. Tämän pienen kokemuksen perusteella voisin todeta, että vallan naseva päitys onkin. Kymmpi on erillaisempi kuin seiska, mutta ei huono!

Traconikin lähenee ja kolkuttaa pian ovella. Tuolla luvassa on kuvaushommia, koska olen yleiskuvaajana tapahtumassa. Mukaan mahtunee myös muutamat photoshootit. Odotan innolla, mitä kaikkea kokemuksellisesti saankaan noilta hommilta.
-------------------------

Refian kengät on otettu työstöön. Bootcoveri tutoriaalejahan olin taas päässyt penkomaan netistä, erillaisia ja miettimään sitä mikä olisi paras kombo sitten Refian kengille. Olihan tuo myös ensimmäiset bootcoverini samalla.
Aloitin kaavoituksella, tällä kertaa ei kaavapaperi ollut kaveri vaan elmukelmu. Koska tuolla olisi helpompi saada istuvuutta aikaan, kuin kankaealla kaavapaperilla.
Elmukelmuttamista ja vahvistuksia maalarinteipillä. Saumaviivojen vetämisiä tussilla ja saumojen aukasemista ja kaavojen jalastani ottamisia poies. Tässä vaiheessa oli myös jalassa kenkäpohja joitten päälle tekaisin bootcoverit.
Kaavojen oltua valmiita oli kankaalta leikkuun vuoro ja kokoon ompelun. Sovittamista ja sitten liimailua. Kenkäthän olit päältäpäin rikkonut pinnalliseti, hiomalla, jotta liima tarttuisi noisin sitten paremmin. Pällystämisen jälkeen oli vuorossa valkoisen käänteen asettaminen paikoilleen. Lopuksi vielä silikooni nauha, jotta kengä pysyisivät ylhäälläkin.
Työstö sinällään sujui hyvinkin ripeästi, mutta vain osissa muutamassa päivässsä. Aina mielenkiinnon mukaisesti. Kuvia tästä ei paljonkaan jäännyt käteen, koska unohdin moisten oton työntouhussa täysin. Noh, kuvia koko asusta sitten aikasintaan Traconissa.


Nashun asuun pistin tilaukseen muutaman asina jo Ebaysta. Noh valopäänä sitten tilasin nuo kavereini osotteeseen, koska olin viimeeksi tuolle tilannut. Onneksi ei hätä ole tämännäköinen ja saan tuonne erehtyneet tavarain sitten Traconissa haltuuni.
Ajoissa tosiaan on hyvä aloittaa asun tarvikkeiden kerääminen, ettei tule ajallisesti ja rahallisesti tiukkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti