perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiaisloma kolkuttelee ovelle ja tulee kylään

Asiat tuntuvat alkavan sujuvan hiljakseen, oikeille raiteille muuton kannalta ja sen tuomien asioitten. Koululta sain lapun, jonka myötä voin selvitellä asioita mm. Kelan kanssa. Jahka huhtikuun aikana saan kysymykseihin vastauksia ja palapeli kokoontuisi kokoon hiljakseen. Muuton osalta.

Pahvilaatikoissa lojuu pakattuja tavaroita. Niin paljon pakattu, mutta niin paljon pakkaamattakin. Suhteellisen paljon on sellaista, mitä en voi tai ole järkeä pakata.
Toisaalta, pahvilootiakin pitäisi hakea kaupoista lisää.

Sää on vaihellut taasen ihan ihme rataansa. Ensin melkeein kaikki lumet ovat sulaneet pois, sitten päättä takatalvi tulla takaisin ja nyt tuo on sulamassa poies. Toivonmukaan se kevät nyt tulee takaisin ja pysyvästi!

Keskiviikkona 25.3. koulun jälkeen suuntasin Sassen kanssa käymään kirpparihyllyö. Hylly oli yllätysyllätys aivan sekasin, mutta olihan sieltä jotain mennytkin myyntiin. Hyvä, hyvä. Illasta sitten siivousta, pyykkäystä ja kämpän ehostusta, jonka ohella piirtelin oppariin tulevaa asua. Tämä, jotta hahmottaisin asun paremmin ja kaavat olisivat helpompi tehdä.
Torstaina koulusta suuntasin Kelalle. Tästä sitten Postiin ja Eurokankaaseen.
Perjantaina koulussa oli arvostelujen vuoro. Sarjatyönäytöstä saatiin kehut ja pisteet kotio koko nelikkö! Samoin sain hyvän palautteen ja arvosanan, arvostelijaltamme, joka oli vallan tarkka ja vaativa. Vahva kakkonen, joka oli viittä vaille kolmonen. palautteessa luki mm. että olen todella sosiaalinen (menin vieraaseen ryhmään, joista tuntenut ketään) ja että ompelen ja hallitsen konetta todella hyvin.
Koulusta päästyä oli suunta kirpparille, hakemaan tavarat poies, ne mitkä eivät myydyksi menneet. Koulun jälkeen oli myös opparipläänikookoontuminen tykönäin Emmin ja Millan kanssa. Perjantaina myös Emma tuli Kuopioon ja olin luvannut tuon majoittaa tykönäin viikonlopun verran.
Lauantaina kymmeneksi Daigaan ja tuolla sitten töissä kahteen asti. Töitten jälkeen sitten kämpille ja möllöttelyä. Suihkussa käväisin päivällä, kun Emma puolestaan oli omilla seikkailuillaan. Illasta tämän palattua oli möllöttelyä ja myöhemmin sitten leffojen katselua. Hercules (näytelty) ja Transformes (joku jossa oli dinosauruksia ja oujea!).
Sunnunta menikin sitten oleilulla Emman kanssa. Viideksi tuon saattelin bussiin, jolla suuntaisi kotio. Oli vallan kivaa ja kiitokset tuolle viikonloppu seurasta!
Emman kadottua matkaan, tallustelin koiran kanssa kämpille. Illan mittaan väkertelin cossien parissa ja hakkasin Final Fantasy XIV'tä.
Kuluva viikko olikin yhtä menoa ja melskettä, asioitten soittelua jne. Mutta ompahan ainakin nyt asiat vetämässä eteenpäin ja toivonmukaan saan piakkoin jotain kivaisaa infoa noilta tahoilta~


Pitkäaikainen toiveeni saada hankituksi Vallilan kelohonka verhot, ruskeana on nyt toteutunut! Sain nuo vieläpä hankittua 20€/kpl hintaan. Uutena. Tarjoukset ovat pop!
Ne ketkä eivät tiedä, niin kyseiset verhot maksavat kappaleeltaan 60€ normaalisti. Sellainen hinta, ettei ihan heti huvita moista maksaa verhoista.
Nyt toivoisin saavani jostain kohtuuhintaan vielä samalta merkiltä metsänhenki ja naapurinkoira -pussilakanasetit. Noillakin hintaa vaatimattomat, päälle 50€/kpl...

Niin ja tämä neiti palvelee sitten kesä-heinäkuun Mikkelin H&M'ssa, jossa suorittelen työssäoppimisiani loppuun. Eli vika työssäoppimis paikkakin saatu!

------------------------

Cossien osalta sitten on edistymistä tapahtunut!
Hinatan asuun tuleva kangas, jonka olin tilannut useampi viikko sitten, niin saapuili Eurokankaaseen! Sain siis tuon lopultani haltuun. Kaiken oleellisen tultua haltuuni, aloin työstää asussa olevia osasia kankaalta.


Vyötäröosuus. Tukikangasta laittelin kappaleitten väliin, jotta tuolle jämäkälle kankaalle tulisi vielä lisää ryhtiää. Kokoamisessa mennyt kuin hujaus ja pian kaikki palaset olivatkin koossa. Tämän tultua valmiiksi, jatkoin pussukalla.
Pussukan seinämiin laittelin tukikangasta tuplana, koska kerros ei tuntunut riittävän tuolle. Kankaan ollessa jämäkkää, siihen vielä tupla kerros tukikangasta ja konbo on...kamala kääntää. Mutta! Kääntymään tuonkin sai ja ajallaan pussukka valmistuikin.

Koala on saannut  hameensa valmiiksi, eli nyt tältä uupunee ompeluiltaan paita.
Seuraavaan merkintään tuleekin Koalan paijan työstöstä ja Hinatan paidan työstön jatkumisesta etiäpäin.

Niin ja opparin peruukinkin päädyin kynimään oikeaan muotoon. Paljon pituutta katosi olemattomiin ja pian valmis peruukki möllötteli peruukkipäässä valmiina.
Esitelmällistä osuutta opparista on ylipäätään työstetty parin luokkalaiseni kanssa, joitten kanssa esitysosuus tehdään kimpassa.

P.S. olen nyt kämpällinen Mikkelissä! Tavaroitten roudaus alkanee 30.4.2015~
Odotan moista operaatiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti