keskiviikko 13. elokuuta 2014

Peruukkien fuusioituminen ja lukuvuoden alkua


Vika viikonloppu ennen koulun alkua on lähtenyt käyntiin ja ulkona oleva helle on päättänyt vissiin olla vielä jokseenkin kauankin. Lauantai meni pääosin Kallen ja Takkisen kanssa, risteily tunnelmissa ja sunnuntai sitten koiran kanssa touhuillen monen moista.

Vika viikonloppu ennen koulun alkua. Satamassa olisi ollut lentopallon SM -kisat, jotia ajattelin mennä pällistelemään. Toisin kuitenkin kehkeytyi, kun  lauantaina Kalle ja Takkinen saapuilivat Kuopioon. Noilla oli miksauskeikka Osmo nimisellä laivalla, jonne pääsin mukaan. Tavaroitten roudaaminen laivalle, oli vallan kivaa. Noltalgista osaltainkin. Moinen operaatio tosiaan alkoi klo 15:30 tietämillä ja loppuni 22:00 tienoilla. Aika meni nopiaan ja kivaa oli. Kuvailin tuolla omaksi iloiksein, kuten ainaja ja sattunin saamaan pari diilausta esiintyjien kanssa. Hämmennys. Oli diilauksia tai ei, sain kivan uuden kuvauskokemuksen tuolla. Kuvia löytynee puolestaan lauantailta: *klik*
Sunnuntai puolestaan meni suoraan korian kanssa möllöttelyllä ja Lalan anteennin viimeistelyllä. Kuviakin erehdyin käymään läpitte, joita olin lauantaina ottellut.

Maanantai, vika loma päiväin. Käväisin keskustassa katsahtamassa kankaita, hameeseen tulevaksi. Moinen kangas saapunee haltuuni varastolta loppuviikosta ja määrä pitäisi nyt riittää vekkihameeseen. Nauhat sun muut tarvittavat sotavälineet hankkinen sitten ensiviikon aikana. Varmaankin. Illemmasta pakkailin tiistain kamoja, joita ajattelin koululle vieväksi ja kattelin seuraavan päivän vaatetuksen, jottei aamuselta moista tarvisi hoitaa.


Tiistaina sitten klo 08:00 koululle. Voin sanoa, että yön jälkeen kun et nukkunut kuin koiranunta niin oli päivä aika mielenkiintoinen..mutta siitä selvittiin. Heti aamusta päätin alkaa riehumaan ja katkaista pari kynttä oikein lyhyeksi. Eihän tässä ollutkaan kuin kasvatusoperaatio (huomioikaa ettei kuntein katkea herkästi) Traconiin. Jännittävää on myös se, että tuppaan ainoastaan koulussa onnistumaan tässä kynsien mystisen katkasun salattouhussa. Noh, onneksi on vielä toivoa saada pitkät kynnet Traconiin!
Koulun jälkeen sain vahvistuksen, että suunta on Mikkeli, viikonloppuna! Pääsen ottamaan vähän etäisyyttö Kuopiosta ja näkemään immeisiä. Hihihih~

Keskiviikkona sitten oli coton miittinki, vaikkakin tuo jäi suhteellisen lyhyeksi, koska ukkonen ja sade yllätivät. Kivaa kuitenkin oli! Wilma pääsi vetämään ralleja ja lopuksi vielä vetäsemään shonw joka ei jättänyt auki, siitä millainen tuon koiran persoonallisuus oikein onkaan. Wilma the persoona.
Täältä löytynee sitten kuvia pikkuisesta, mini miitinkistä.


---------------------------------------

Lalan asusta uupunee pääosin enään muutama asia. Näistä yksi on peruukkien fuusioiminen yhdeksi. Tämän otinkin työnalle ja aloin selailemaan tutoriaaleja netistä. Kaikkea aiheen vierestä löytyi enemmän kuin tarpeeksi.
Kun uskoin olevani päässyt jutun juureen sisälle, otin toisen peruukeista ja aloin noukkimaan tuosta kuitunauhoja irti ja lisätä niitä sitten toiseen peruukkiin.  Irrottelussa meni yllättävän paljon aikaa, enemmän mitä arvelin. Samoin sitten kuitujen lisäämisen kanssa. Noh olipahan lopputulos ainakin kuituisampi peruukki mitä lähtökohta oli.
Kuitujen lisäilyjen jälkeen oli luvassa muokkausta. Anteenni kiekura oli tehtävä peruukkiin. Anteenni lähti liikkeelle rautalangasta. Vääntelin kelpaavan kiekura-anteennin pohjan osuehkosta rautalangasta ja lähdin liimaamaamn siihen kuituja. Aluksi sitten, että päällystin rautalangan noilla ja sitten luomaan leveys asteita. Antaen aina kuivua liiman, laittojen välissä. Kun lopputulos miellytti minua, annoin tuon vain olla. Olisi luvassa kiekukan kiinnittäminen peruukkiin.
Kiekuran tekeminen ei ollut loppujen lopuksi haastavaa, ehkää enemmäkin sotkuista, koska kuituja ympäriinsä ja liimaaminen. Jonkun moista haastetta toi myös se, että kiekura vaihteli joka kuvassa ulkomuodoltaan hieman. Vanhemmissa mangakuvissa / ekassa kaudessa animessa anteenni myöskin oli isompi mitä näissä uudemmissa.
Tämä asu on kyllä ollut yhtä uutta näperryshommaa, kuten kuitujen lisäileminen ja anteennin tekeminen.

peruukkien fuusioituminen...
anteenni peruukissa

Nyt seuraavaksi vuorossa olisi Fimosta, Peken tekeminen. Fimoa joutusin kuitenniin odottelemaan, koska yritys 1 jäi maalauksen jälkeen epäkelvolliseksi ja tarvitsemani Fimo oli loppunut Askartelukulmasta. Tuota siiis odottelevaksi.

Tuon valmistuttua jäisi jälelle vain hameen tekeminen. Hameen teko alkanee tässä elokuun aikana, kunhan asiat  x ja y selkenevät.

---------------------------------------

Viikonloppureissu. Mikkelissä ja immeisiä. Nyt toivonen vain, että sää suosisi viikonloppuna Mikkelissä. Tämä reissu on varmastikkin vika reissu ennen Traconia. Toisaalta, eipä tämän tulevan viikonlopun jälkeen olekkaan kuin kolme viikonloppu ennen kyseistä tapahtumaa. Ihan mukavaakin päättää tämän vuoden coneilut Traconiin.

Niin ja minun piti mennä kuvailemaan, ulkosalle koiran käytön yhteyksessä eräänä iltana ja päädyinkin ottamaan kuusta testauskuvaa.
Otin vertailuun ensimmäisen kuun kuvaus harjotuksen ja nytten sitten tämän toisen. Hauskaa oli huomata, että kummatkin kuvat oli otettu tasan samalla kellonajalla!


P.S. olen alkanut pohti mitä tekisin opinnäytetyökseni. Kirjallinenkin, kun tuosta pitäisi tehdä niin...pohdittavaa on!2 kommenttia:

  1. Tuo peruukin kuitujen kanssa leikkiminen näyttää kyllä työläältä! Itse en uskaltaisi moiseen ryhtyä : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä se jokusen tunnin vei, mutta kyllä lopputulos kannatti koska sai paksumman peruukin : D Ja kun laittaa jotain taustalle pyörimään (joku sarja tyyliin) niin aika menee nopiampaa~ ..mutten ole ihan heti ite uuvestaan tota tekees, jos vaan mahollista x) Kokemuksena kuitenkin ihan jepa~

      Poista