tiistai 26. elokuuta 2014

Kun kutsumaton vieras koittaa tunkea ovesta..

Syssy senkun lähenee ja ilmat viilenevät. Samoin syksyinen sadesäät ovat tulleet ja flunssakausi on alkava. Tämä jälkimmäinen onkin koittanut koputella kylään tulevaksi, vaikka olen kovasti koittanut pidellä ovea tuolle kiinni.

Koulussa ovat päivät menneet pääosin kaavojen piiroissa. Moinen on jokseenkin puuduttavaa ja moinen näkyy piirtotahdissa. Yh.
Fysikka, vika attoin on osottautunut vallan kivaksi josta olen hieman yllättynyt. Maanantaina meitä istuu tunnilla jopa neljö henkeä ja keskiviikkona...kolme. Isosta ryhmästä ei siis ole kyse, mutte eipähän ole mitään häirikköjä tunneilla. Opettaja on sama mikä minulla oli eräällä matikan kurssilla. Jahka tästä nyt jotain viksua numeroa tulisikin todistukseen sitten.
Sairastelu on viennyt muutaman päivän pois koulusta, mutta minkäs teet. Sairastelut on parempi sairastella, kuin lähteä puolikuntoisena ja mahdollisesti pahentaa oloaan.

Torstaina nakkasin postista tulleen paketin, joka osottautui laukuksi jonka olin tilannut. Tästä polkasin sitten Nappiin ja Nauhaan ostamaan nauhaa lisää ja nyt hallussain on sitten varmasti niin paljon, tarvittavasti ettei tarvitse moista hankkia.

Perjantaina käväisin koulun jälkeen torilla. Tuolla oli isot markkinat, kansainväliset markkinat menossa ja päätin sitten katsella mielenkiinnosta mitä kaikkea tuolla myyntaisiin. Saaraa miittasin myöskin keskustassa.
Tämän jälkeen tulin kämpille ja aloin pohtimaan lalan hametta.
Viikonloppu sisälsi mm. Saaran kanssa AHS kakkos kauden maratonia, hameen työstöä, koiran kanssa seikkailemista ulkosalla, Suomen Tivolin ilotulitusta ja Kansainvälistä SuurMarkkinaa Kuopion torilla.


Lalan hametta aloitin tekemään protolla. Tämän oltua ok, aloitin virallisen hameen työstön. Leikkaamaalla kaitaleen ja ompelemalla siihen vaakaan nauhaa. Noiden jälkeen laskin pystyyn tulevien nauhojen paikat ja ompelin nuo. Tästä sitten vekittäminen. Vekkejä ompelin ylhäältä alaspäin kiinni, koska koin moisen hyväksi ja olihan Lalan hameessa oikeastikkin moisella tavalla. Vekkien oltua valmiit, kiinnitin vyötärökaitaleen kiinni.
Nauhaa ompelin vaakaan 16,8 metriä (nauha piti ommella molemmilta reunoilta. ja pystyyn sitten vielä lisää. Nauhaa tiesin vekkihameen syövän paljon, mutta loppusumma oli hieman yllätys. Tukikangasta laittelin vyötärökaitaleeseen ja nepparit kiinnitykseen.
Laukkukin saapuili haltuuni ja nyt olisi sitten mukavasti kaikki oleellinen retiisiä asun osalta.


Niin tosiaan, Lalan asu valmistuni ja tämä meinaa sitä, että cossintekotaukoin alkani. Kassotaan milloinka jatkaneenkaan asujen tekoa. Puolisenvuotta voisin taukoa pitää? Useampi kuukaus nyt ainakin tulee. Ja se mikä seuraava työstettävä asu onkaan, on mysteeri. Kassotaan.


Wilman on tykännyt sadeasustaan. Olihan tuolla hintaakin vähän päälle 40€, mutta osottautunut hintansa arvoisaksi. Istuvuuskin asussa on hyvä. Huppu on kätevä ja kiva lisä tuossa on neppari, jolla huppua saa keskeltä ylemäs / yhteemmäs. Sadelenkeistä on tullt monin kerroin mukavempia ja virtakin on löytynyt. Tämä kaikki vain kun ei joudu neiti hienoa hipiäänsä kastella.
Pitänee kyllä itsellekkin hankkia sadevermeitä paremmaksi, sateenvarjon lisäksi. Sateenvarjon, joka on loppuaan lukemassa.

Koiralle pitänisi ostella pesulitkuja, kun ovat entiset meenneet loppumaanpäin. Pitänee siis katsastella nettikauppojen tarjontaa hintojen puoleen, niistä mitä etsiskelen.


P.S.  laku on pahaa, mutta hedelmälaku on hyvää..tosin kun liikaa syö niin en ole enään varma mielipiteestäni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti