tiistai 29. heinäkuuta 2014

Lalan asun jatkamista ja cotonien kokoontuminen

Kuumaa ilmaa pukkaa oikein urakalla. Päivisin koitetaan pysyä hengissä Wilman kanssa (suihku on pop) ja illasta ollaankin enemmin hengissä ja käydään pitemmät lenkit.
Koiramaista menoa on muutenkin ollut ilmassa, kun lopultakin toteutui meno osaltamme Kuopion seudun cotoni miittinkiin! Tuonne koitetaan jatkossakin päästä.
Lalan asun sutheen on tapahtunut edistymisiä. Vielä on tekemistä, mutta hyvässä vaiheessa ollaan ja Traconiinkin on vielä rutkasti aikaa~

Kuumaa ilmaa on tosiaan pukannut jo jonkin aikaa. Noista koitetaan koirain kanssa selviytyä parhain mahdollisin tavoin. Ilmastointi on onneton tässä kämpässä ja vaikka ranskalainen parveke löytyneekin, ei tuo tuo lohtua kuumuuteen juurikaan. Onneksi on uskollinen sotilas, tuuletin. Vaikka tuokaan mikään hääppönen ole, on kuumuus hieman siedettävämpä tuon kanssa.
Lenkillä ( lukekaa kunnon lenkeillä) käydään koiran kanssa siten aina kun on vilakampaa. Koska tuossa kuumuudessa kukaan viksu kykene kävellä. Ei niin ihmiset kuin koiratkaan. Yöt ja aamut ovatkin mitä otollisempia hetkiä mukaville, rennoille ja vilposille lenkeille. Illasta / yöstä hoitunevat myöskin pienet treenaukset koirain kanssa. Olemme yökukkujia ja vallan aktiivisia yöstä.

Sovitusnuken saavuttua, päätin aloittaa rusetin työstön. Piirtelin papaerille kaavan ja sovitin sitä sovitusnuken päällä olevaan kauluspaitaan. Kun malli oli kelpaava, leikkelin palaset kankaalta. Rusetti valmistui kaiken kaikkiaan nopiaa ja pian olikin valmis rusetti hallussain. Tuon laittelin sovitusnuken ylle, omalle paikalleen.
Kankaana oli 100% puuvilla ja taakse laittelin neppari kiinnityksen, jotta rusetti on nopea ja helppo ottaa pois ja laittaa päälle. Sävy vaihteli tässäkin niin mangakuvien ja animen mukaan hullunlailla. Joissain oli selvästi tummempi ja joissain taas vaaleampi. Tämä tulos mihin tuli, oli välimaastona kaikista ja ehkä se yleisin sävynä.
Ja koska kangasta jäi paljon ylitte, niin diilasin tuon Ninalle, joka tekee Harunan Traconiin, kaveriksein~Rusetin jälkeen oli vuorossa Lalan häntä. En ollut aijemmin mitään tuollaista tehnyt, joten tässä tulisi uusi kokemus. Lisäksi häntä ei olisi vielä mikään lyhyt, vaan suhteellisen pitkä. Mangassa häntä kapeli päätyä kohden ja animessa ei. Koska suosin mangaa näissä asioissa, niin päätin tehdä tuon pohjalta hännän.
Tahdoinkin häntään elävyyttä, joten päätin tunkaista tuonne rautalangan sisälle. Lisäksi tahdoin hännän olevan ylhäällä, enkä perässä roikkuvana, joten päätin laittaa hännän päätyyn siimaa, joka pitäisi tuon ylhäällä.
Aloitin mittaamalla. Mittojen jälkeen leikkasin mitan mukaisen suikaleen kankaalta. Puoli senttiä alhaalta ja ylös kaventuen sentiin. 7 tuntia käänsin tuota putkeen, jonka jälkeen kätein ja hermoin sanoivat, että tauko. Kangas tosiaan kääntyi huonosti, koska tuo oli  verhoilu-kangasta eli jämäkkää ja paksua. Vaikka saumat olleekkaan paljon, oli tuo liikaa nopealle kääntymiselle. Tästä selvittyä takana oli liian monta tuntia kääntämiselle ja kipeät sormet. Luovuttaminenhan ei käynnyt päinsä. Ja vielä, kun tiesin, että kääntäminen onnistuu tuollaisessakin tapauksessa, vaikka aita ei tässä tapauksessa ollut matalalla. Asian olisi varmasti voinnut helpomminkin tehdä. Kääntämiseen meni siis sen 26 jakson verran aikaa. Enkä tiedä edes miten sain niinkin monta tuntia tuolle kääntämiselle kulutettua...Elkää tehkö näin tämän tapaisia asioita. Keksikää siisti ja helpompi tapa.
Kuitenkin seuraavaksi oli luvassa hännänpää, se joku sydäntä muistuttavaa asia. Piirtelin papaerille kaavan ja siitä sitten leikaksin softiksesta kaksi palaa, jotka liimasin kuumaliimalla yhteen. Tästä sitten päällystystä tekemään tuolle. Mustasta kankaasta, josta olin hännän kaposenkin osan tehnyt. Sydämen tultua valmiiksi oli luvassa rautalangalla leikkimistä. Pujottelin rautalanka viritelmäin suippoon osaan, niin että menisi myös tuohon sydän osioon. Tästä sitten yhistäminen ja valmista.
Mihinkä häntä sitten kiinnittyisi? Hankin pohjan, joka piiloutuiis vaatteitten alle ja siten toimisi samallailla miten sarjassakin.
Niin ja hännän pituudeksi tuli hännän päädystä toiseen niin 135cm. Tuo kaikki hukkunee hyvin koska häntä kuitenkin on mutkalla, eli ei niinkään pitkälle loppupelissä näytä. Häntä on minua 26cm lyhyempi...olen tosiaan siis 161cm pitkä.


Nyt asun teko jäänee hieman tauolle, vaikkakin peruukit pitäisi fuusioida ja Peke tekaista. Peken varmankin teen Mikkelissä, jossa lainailen Tarun uunia tai erehy omaani käyttämään...joka on vähän omalaatuisempi, kuin perus uuni.
Kengät ovat kaiken aikaa etsintä listalla ja slipooverit menevät tilaukseen, jotta saadaan samallaiset Ninan kanssa.


Lauantaina klo 17:30 oli sovittu Kuopion seudun cotonien miittinki. Tuonne lähdettiin kävelemään tuntia aijemmin, koska tiesin että saatanisin eksyä tai jotain muuta voisi matkalla käydä. Matkaa oli 2,5km suuntaansa. Matkalla ohitettiin jos minkälaista kännisakkia.
Perille saavuttiin 10 minuuttia ennen aikataulua. Porukka saapui ajalleen paikalle ja tästä lähdettiin mettään kävelemään porukalla. Reitti oli mukavan vilpoinen ja koko porukka vaikutti toimivan hyvin. Niin ihmiset kuin koiratkin. Tunnin lenkki, josta jäätiin sitten hetkeksi koulun parkkipaikalle ja otettiin yhteiskuva. Harmiksi tästä uupuni yksi koira ja tuon omistaja. Ensikerralla sitten! Tepon omistajan kanssa jäätiin vielä hetkeksi juttelemaan, ennenkuin lähdettiin kämppää kohti kävelemään. Koko reissun jälkeen takana oli 8 kilsaa kävelyä. Kiitosta kaikille lenkillä mukana olleille, oli kivaa! Otetaan uusiksi~
Kuvia löytynee täältä.

Olen pitkästä aikaan kokeillut pelailla koneella. Pitkään oli pelaamattomuutta, mutta nyt olen saannut tuosta intoa taasen itsellein. Simsiä olen pelaillut, mutta niin myös paria muutakin peliä. Kakkonen ja kolonen löyvät Simssitä koneeltain, joista kolonen on viennyt voittoa pelaamisen puolelta. Hallussain on Sims kolosesta perus levyke, lemmikkielämää, vuoden ajat ja superstara + koneella asennettuna supernatural. Kaikki mitä tarvitsen (okei matkalla olisi vallan pop, mutten hanki sitä).
Nelosta odottelen hankintaani, jahka vain lokakuussa julkaisuun tuleevain ensin.


Tässä parin päivän sisään olisi koiralla edessä pesupäivä. Joko tiistaina tai keskiviikkona. Kassotaan kauan pysyneekään nyt puhtaana sitten. Viikonloppuna voisi olla Wilman mahdollisuus päästä pulikoimaan. Tälläistä ainakin vähän suunnittelin.

Tuleva viikonloppu tuo tullessaan vanhempain Kuopioon, joten siinä meneekin sitten tuo viikonloppu.
Seuraavana onkin suunta Maailman voittaja näyttelyyn, Helsinkiin. Ninan tykö olisi tarkoitus sitten majoittua ja viikonloppuun kuulunee mahdollisesti sitten kuvailuakin? Kassotaan miten käykään.
Ja sitä seuraavana suuntaan Mikkeliin, josa mahdollisesti tuparitunnelmaa. Kentietää mitä tuokaan viikonloppu tuokaan tullessaan.
Helsinki reissu onkin sitten vika viikonloppu, ennen koulun alkua. Reissuja siis pukkanee ja Mikkelin reissu on mahdollinen vika reissu viikonloppu ennen Traconia. Suunitelmat voivat kuitenkin muttua, mutta näillä mennään~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti