maanantai 9. kesäkuuta 2014

Mikkeli ja Lahti valloitus +5 vuotta blogia

Luvassa on paljon tekstiä, koska viikon reissu ja tapahtumarikas sellainen. Mikkelissä oli huisin hauskaa, vallan loistoa pitkään aikaan. Mikkelissä olo piristi kummasti kyllä.
Lahti puolestaan toi Desuconin, jossa oli jepa tunnelma ja hyvä sää. Vaikka Desu olikin ihan kiva, niin suunnittelin jättäväni tuon vain sellaiseksi, että menisin moiseen, jos pääsen kuvaushommiin. Desu ei ole vain inspannut jokuseen aikaan syistä x ja y. Mutta kassotaan.

Mikkeli. Aloitan nyt kertomaan reissun alusta, joka starttasi Kuopiosta, suunnaten koiran kanssa ensimmäiseen kohteeseemme, Mikkeliin. Tuolla viereähti hirmuisen kivat hetket, hirmuisten kivojan immeisten kanssa ja sää suosien loistavasti! Pitkään aikaan ei ole ollut noinkaan kivaa ja jokusen viikon päästä suuntaan takaisin Mikkelin syövereihin.
Tätä oli todellakin kovasti odotettu.

Perjantaina alkoi seikkailumme Wilman kanssa. Herätys oli aamusta. Kamat kasaan ja kohti asemaa, tallustellen koiran kanssa vesisateessa. Asemalle päästessä juna olikin jo tullut ja asettauduimme paikoillemma. Otin koiralle pussista pyyhkeen ja kuivattelin tuota. Vaunuun alkoi hiljalleen valua muutama lemmikillinen immeinen ja koirat pitivätkin omaa elämölöään aina tasasin väliajoin Mikkeliin asti.
Mikkelissä sitten odottelin hetken aikaa, että Taru ja Marika tulisivat noukkimaan minut matkaansa. Marikan tykö tästä ja möllöttelyä hetken aikaa, jonka aikana Taru katosi omilleen. Wilma pääsi nuuskimaan, itseään isompaa pupua. Marikan pupua. Marikan kanssa lähdettiin seikkailemaan kaupoille ja Graanille päästessämme, olivat vanhempain tulleet tuonne. Noukkivat koiran matkaansa. Käytiin noiden kanssa muutamat kaupat läpitte ja kustantivat minulle kengät, jotka sopisivat Tarunkin valmistujaisjuhliin ja arkeen. Vanhempien kadotessa omilleen, lähdettiin Marikan kanssa tuon tykö. Alkoi koirattomuuteni. Illan mittaan sain väriä päähäni ja käväistiin kirkkopuistossa moikkaamassa Tomia ja Takkista. Noiden kanssa vierähtikin muutama tunti nopiaan.


Lauantaina oli herätys aikasin, jotta kerettäisiin valmistujaisjuhliin amiskalle. Marika ja Taru menivät paikoilleen ja minä puolestani sivulle, jossa voisin paremmin kuvia otella. Puolitoista tuntia menikin juhlassa ja siitä sitten Mariknan tykö, Marikan kanssa. Tuolla meni jokunen aika, kunnes päädyttiin käymään Kassun kanssa tuon vanhemmilla ja tuollakos sain syliini Nelli koissun! Valkoinen koissu, joka tuli syliin ja antoi pusuja ja kävi makaamaan ja asdsaf ♥ Aivan ihana tapaus. Koska meillä olisi aikaa vielä jonkun verran, niin käytiin moikkaamassa Tomia ja mussuteltiin Lidlistä itellemme jäätelöt Marikan kanssa. Tästä sitten seikkailujen kautta Tarulle juhlistamaan. Tuolla mussuteltiin voileipäkakkua ja kaikkea muuta hyvää. Mukaan menoon saapuilivat myös Rasmus ja Annikin. Marika lähti sitten toisaalle ja me muut jäimme Tarun tykö.  Päädyimme lähtemään ajelemaan ja kivaahan tuo oli. Ajeltuamme päädyimme Huvariin. Tuonne saapuilivat Takkinen, Tomi ja Marikakin. Möllöteltiin jonkun aikaa, kunnes päädyttiin käymään kaupassa Tomin ja Marikan kanssa. Ensin Koossa ja sitten Salella. Opiston pihalla käytiin myöskin seikkailemassa. Tästä sitten ajallaan jakaannuttiin Marikan autoon seuraavalla kokoonpanolla: Marika, Taru, Takkinen, Tomi ja minä. Mnetiin moikkaamaan Katjaa koulutilalle. Samalla näin ensimmäistä kertaa livenä tuon koiran, Astron. Vallan jännä persoona koira olikin. Katjaa oli ihan HIRMUN ihana nähdää!  Marika ja Taru menivät ajelemaan ja me muut jäimme sosiaalisoimaan Katjan tykö. Aika meni nopiaan ja jatkettiin matkaan autolla, Katjalle sanoen heipat. Voin sanoa, että tuo päivä oli paras PITKIIN aikoihin, joista yksi isoimia syitä oli Katja. TTCS. Tästä käytiin Tarun kämpilla tankkaamassa evästä ja jatkettiin ajelua. Ajeltiin vielä aikamme, kunnes päädyttiin heittämään Taru poies, tästä sitten käytettiin Takkinen äitinsä tykönä ja jätettiin jätkät kirkkopuistoon. Marikan kanssa ajeltiin kämpilleen sitten. Marika menikin melkein heti nukkumaan ja minä jäin kukkumaan vielä joksikin aikaa.


Maanantaina herättiin omaan tahtiin ja lädettiin liikeelle Marikan kanssa, käyden heittämässä Kassu vanhemmilleen. Kauppojen kautta Marika heitti minut Tarulle, jonne majottauduin loppuajaksi, koska Marika lähtisi käymään kotonaan, Viialassa. Ilta menikin ruuan, derppauksen ja monen muun hassunhauskan asian parissa, Tarun kanssa.

Tiistai oli sateinen päivä ja tuo menikin suoraan sisätiloissa. Katseltiin leffoja, pelattiin ja möllöteltiin. Oli ihan kivaa vaihteeksi pitää rauhallisempaa päivää ja olla vain..okei vaarahan tässä oli itsellä se, että energiat kasaantuvat ja käyn ylikierroksilla...koska olen aktiivinen ihminen ja tottunut koiran kanssa olevaan rutiiniin.

Keskiviikkona suuntasin keskustaan ja Taru meni moikkaamaan Tiaa. Keskustaassa tapasin Tomin, Kallen ja Takkisen, joitten kanssa sitten kaupan kautta möllöttelemään kirkkopuistoon. Tuolla menikin aika nopiaan, olihan sää ja seuraa loistavaa. Kauppakierros tehtiin Tomin kanssa, muttei mitään itsellein läytynyt tuolla reissulla. Kalle katosi kuitenkin omilleen illemmasta ja me kolme sitten jäimme odottelemaan Rissasta, jota olin lupautunut kuvauttamaan. Tapaamispaikaksi oltiin sovittu Naisvuoritalo ja tuon ympäristössä sitten kuvat räpsittiinkin. Jokunen hetki kuvautuksessa vierähti ja tästä jakaannuttiin Takkisen ja Tomin kanssa sitten Graania kohden. Kaupan kautta Mäkkiin, jossa olin luvannut tarjota noille tateille ruokaa. On noitten kahden tatin kanssa vain hulvatonta. Tästä sitten Tomi katosi omilleen ja tallustelin Takkisen kanssa tuon äitin tykö = pääsen rapsuttamaan Leksaa. Koirattomuuteeni sain kivasti helpotusta ja saattanin samalla räpsästä muutamat kuvatkin koirasta. Illasta vielä käytiin Tarun kanssa Huvarissa, jossa nähtiin samalla Kristaa!


Torstaina käytiin ajemassa Otavassa, kirpparilla ja keskustan kaupoilla. Otavassa seikkailtiin jokusen tunnin verran ja kivaa oli! Kaupoilta löysin itsellein topin. Kirpparilta ei minulle mitään löytynyt, mutta Taru puolestaan löysi jotain itselleen.

Perjantaina suuntana oli matkan jatkuminen ja Lahti, jonne menin viettämään viikonloppuani.
Herättiin Tarun kanssa hyvissäajoin, laittelin itseni kuntoon ja pakkasin laukkuin. Kaupan kautta sitten junaa odottelemaan. Taru odotteli kanssain junaa tulevaksi ja tuon tultua hyvästelin Tarun ja hyppäsin junaan. Parituntia meni hujauksessa ja Lahden asemalla, pienen seikkailun kautta odottelemaan Ninaa tulevaksi asemalle.
Tästä suunnistamaan majoitukseemme, joka olisi Musta kissa niminen hotelli. Tuolla törmäsin sitten mm. Oskuun, Pakkeen. Avaimet saatua, oli seuraava haaste selvitä käytäville jossa huoneet olivat. Tämän haasteen ylitettyä oli keksittävä miten ovi avataan. Kaiken kommeluksen voi tiivistää seuraavaan: Tolloduo.
Tästä sitten suunnattiin kaupoille, koska tarvisin etsiä erinäisiä asioita. Tuolla myöskin törmättiin sattumalta Suskiin ja vaihdoin parit sanaset tuon kanssa. Kauppaseikkailujen jälkeen takaisin majoitukseen. Thomasin tultua mentiin kolmisteen Hapsua vastaan asemalle. Kaupan kautta majoitukseen, josta kivasti löysinkin aurinkolasit, joita olin koittanut etsiskellä ja vieläpä kohtuu hintaan! Ilta menikin lagaamisella majoituksessa.


Lauantai aamu lähti hieman hitaasti käyntiin, mutta aikataulullisesti kuitenkin selvisin! Olin yöllä kuunnellut örveltäviälahtelaisia jokka valvottivat ja olin tuon pohjalta nukkunut vähän. Lucyn laittelin yllein ja conipaikalla sitten  kävin silittämässä pukkarissa asuin "liivin". Tuolla törmäsin sitten Tiituun ja Hylzyyn. Noitten kanssa käppäilin aikanaan pois pukkarista ja haahuillen ympäri tapahtuma-aluetta. Päivä menikin nopiaan immeisten kanssa sosiaalisoidessa, uusiin tutustuessa ja pienellä kuvailulla. Olliin ja nörttiporukkaan tuli sattumalta törmättyä Riinan ja Hylzyn kanssa ulkosalla. Aikanaan päädyttiin Thomasin kanssa majoitukseen takaisin ja vaihtamaan cossit poies. Nina ja Haapoja tulivat hieman myöhemmin paikalle ja pian sitten lähdettiinkin etsimään porukalla ruokapaikkaa. Mahat sanoivat kaikilla murrrrr. Mukava ruokapaikka löydettiin ja ruokakin tuolla oli hyvää. Lehtipihvi nomnom. Tämän jälkeen kauppaan ja majoitukseen takaisin. Hetken oltua jatkettiin matkaa takaisin conipaikalle. Tuolla oleilua jokusen aikaa ja sitten majoituksen kautta iltapippaloita katsomaaan. Iltapippaloissa törmäsin Janica D'hen, ja Milja K'hon, noiden kanssa vaihettiin sananen ja loppuaika menikin sitten Hylzyn, Helin ja Thomasin kanssa, pääosin. Anun, Jennin ja Tiitun kanssa vaihettiin kanssa sanoja. Paluuta sitten tehtiin Anun ja Thomasin kanssa. Majoitukseen päästyä oli luvassa lagausta ja nukkumaan.

Sunnuntai lähti yllättävän nopeaan käyntiin, joka oli omalla tapaan yllätys. Autolla päästiin tapahtumapaikalle ja tuolla suuntasinkin samantien sitten pukuhuoneeseen laittamaan vuohta yllein. Hylzy tuli tuonne myöskin asua laittamaan ylleen ja autteli vuohen kanssa. Iso kiitos tästä! Asu ei tuottanut päänvaivaa, mutta maskeeraukset kylläkin. Murehdin noita, koska eivät pysyneet naamalla (kuumaaaa) ja eivät peittäneet siten miten olisin niiden toivonut peittävän. Tämä murhe tulisin sitten omalla tapaa esille, erinäisin tavoin. Yllätyksenä tuli ihmisten positiiviset kommentit, jotka huojensivat oloain, toivot lohtua päänvaivaani ja kadoten olemattomiin ajallaan.
Kuitenkin, päivä meni ympäriinsä kopisten pääosin Hylzyn kanssa, joka oli Esmeraldain ja sittemmin päivemmällä Disney -ryhmän kanssa. Ryhmän myötä hämmästyksenä tuli se miten paljon kuvia meistä otettiin ja mitenkä paljon meitä kehuttiin! Ei sikseen, olihan meillä hieno ryhmä ja paljon hienoja asuja ryhmässä. Kiitokset photoshootin kuvaajille, jotka kuvasivat ja ikuistivat porukkaa. Ryhmän hajaannuttua erikseen, ajauduin jonkin Lahtelaisen lehden haastattelemaksi ja kuvakin otettiin. Jäätävää. Olliin, Astaan ja Pakkeen törmättiin sitten pääovilla, jossa muutamat sanaset vaihdettiin. Kierros tehtiin vielä Hylzyn kanssa conialueelle, ennekuin kuoriuduttiin asuistamme poies. Tästä sitten ulkosalle odottelemaan kyydin lähtöä. Jokusen aikaa kerettiinkin möllötellä Hylzyn, Saaran ja Riinan kanssa ennenkuin käsky kävi Heikin autolle. Kamat autoon ja noukkimaan Urho kyytiin.
Paluumatka sujui nopiaan ja kivaa oli! Saara, Riina, Urho ja Heikki olivat vallan kivaa matkaseuraa. Apsilla pysähdyttiin ruokailemaan kertaalleen ja Saaran kotona piipahdettiin. Pääsin koissuja räpsuttelemaan ja kuvailemaan.
Kuvasaldo conista oli aivan onneton. Muutamat kuvat räpsäisin lauantaina (Lucyn asu on yllättävän haasteellinen kuvaamiseen, koska hame) ja sunnuntaina sitten en lainkaan kerinnyt kuvata. Tai noh, saannut aikasiksi, koska olin kameran edessä enimmäkseen. Kawassa pääsen petraamaan kuitenkin, koska olen hommissa tuolla. Työvuoroista saan tietää lähempää enemmälti.
Kuvia Desusta kuitenkin löytynee täätlä, Mikkelistä täältä ja täältä +koirista täältä.

Kuvia vuohesta tulee sitten joku kiva ja kaunis päävä tännekkin näkyville.
------------------------------

Vuohen työstösä mainitten vielä seuraavasti: sorkkien liiman kuivuttua, naulasin vielä pari naulaa kengänpohjan ja sorkan yhteen pysyväksi, varmistukseksi. Tämän jälkeen kuumaliimailin karvakangasta sorkkien reunalle. Kahta karvakangasta. Aluksi mietin lyhyemmän karvakangaan laittamista, mutta päädyin laittamaan kumpaakin. Tummempaa ylemmäs, jotta liukuisi paremmin sukkahousuihin väriltään.
Sitten luvassa olisi housujen teko. Superlonista leikkasin "lihakset" takajalkoihin, tässätapauksessa jalkoihini. Elmukelmun kietaroimana sain sitten kaavat housuihin.


Asujen tekoon harkitsen vahvasti tekeväkseni sitä, että teen ensi vuonns vain 1-3 asua, joista yksi on Chrome KHR'stä. Tuntuu taas, että elämäin on tullut liian kovaa epätasapainoa ja haluan tasoittaa moisen tasapainoon.
Haluan enemmän tuota Mikkelin tapaista sosiaalisointia elooni.
------------------------------

Huomasin juuri, että blogilla oli eilen, sunnuntaina 5 vuotis synttärit! Hurjaa, että olen niinkin monta vuotta jaksellut kirjoitella tänne.

Nyt sitten takaisin kämpillein palattuain, viikon reissuputkelta on luvassa kämpän siivousta, kamojen purkua, pyykkäystä ja kaikkea muuta huisin hurjaa touhua. Jokusen aikaa siis hengähdystä ennenkuin suunta on kohti seikkailuja.
Koitan myöskin elellä koirattomana heinäkuulle asti. Haasteellista tämä on kyllä jo ollutkin. Onneksi olen päässyt räpsyttelemaan monen moista tassuttelijaa tässä viikon aikana. Hieman helpotusta koirattomuuteeni.

P.S. Voisin taas todeta, että elämä on yhtä haastetta. Tiivistäköön tämä erinäisiä asioita sisälleen...huoh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti