sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Vuohen työstöä etiäpäin ja haasteen loppu, kuvallinen osuus

Alkuviikosta pistin tilaukseen loputkin uupuvat karvakankaat. Tuo 15€/m hinta tuntunee vähältä sen jälkeen kun metrihinta on mennyt oli 20€. Kallista se on siltikin! Tiedän ainakin, etten ala harrastelemaan tätä karvakangasta liiemmälti.

Keskiviikkona saapuili kankaat haltuuni. Tämä merkkasi siis sitä, että voisin aloittaa Djalin korvien työstön! Samoin yläosan. Ohjea. Postista nuo pääsin noutamaan klo 16:00 jälkeen ja samalla reissulla sitten noudin haltuuni kangaskaupasta korvien sisäpuolelle tulevaa kangasta. Illasta sitten johonkin saumaan tekaisin ekan korvan. Koulussa tulisin reijittämään tuon.
Fiilikseni karvakankaasta: PEHMEÄ! Aivan ihana kangas, jotenkin pystyn sulattamaan sen 24 euronmetrihinnan. Kallistuo on kuitenkin, kaikesta ihanuudesta huolimatta. Tapaa ei siis pidä todellakaan tästä tehä, että alkasin suosia karvakankaita.
Posti toi myös haltuuni parit Ebay tilaukset.

Torstaina, väkertelin kankaan parissa ja siivoilin aina johonkin väliin kämppää. Illan aikana valmistyi toinen korva ja vuohen häntä. Loppuilta meni sitten muissa jännissä ja vähemmän jännissä touhuissa.
Korvat tosiaan tein siten, että piirsin kaavan summamutikassa paperille ja leikkasin sitten saumojen kanssa tuon kankaalta. Toiseen korvaan tosiaan koulussa painatin sirkan, että sen korvakorun saan tuohon roikkumaan ja sirkan avulla, reikä vuohen korvassa ei lähtisi purkaantumaan.
Häntä puolestaan meni samalla tavalla, summamutikassa kaavan piirtämisessä ja kaava kankaalta leikkaamisella. Häntä kylläkin näyttänee  vain hassulta karvappötköltä...
Tähän saumaan mainittakoon, että olen tasan kerran aijemmin karvakangasta ommellut, sekin hassut reunukset yhteen koiran pedin päällyseen vuonna 2011. Oli jostain syystä kuumotusta, onnistunko ompelemaan tuota oikein. Onkelmia ei kuitenkaan ilmennyt ja tuo kangas oli kivaa työstää.

häntä varsinkin näyttää todella hehkeälle tuossa muodossa...

Perjanaina koulun jälkeen kävisin kirpparin ja kaupan kautta kämpille. Kirpparilta koitin katsella satunnaisia asioita ja kaupoilta taasen korua vuohelle, valkoista vyötä ja ponnareita Lucyn asuun. Kirpparilta tosin löytyi korkakrit parilla hassulla eurolla. Ruokaa kävin katsomassa, tarjouksia lähinnä ja nyt voin todeta, ettei tarvi vähään aikaan ruokaa hankkia. Kämpälle päästyä luvassa oli koiran kanssa hakemaan Valintalosta tullutta kangaspakettia. Loputkin karvakankaat olivat hallussani.
Illan tekemisen puutteessani väkertelin vuohen käsineosuudet valmiiksi. Nämä työstin siten, että otin vain käden ympätysmittoja ja samoin kämmenen. Parista palasesta moiset väkersin.
Posti oli myös tuonnut haltuuni pökät. Loput tilaukset varmastikkin menevät ensiviikon puolelle, tarkemmin alkuviikolle. Toivonmukaan torstaihin mennessä tulisi mahdollisimman paljon noita, jottei sitten perjantaina olisi pahemmin mitään lootassain.
Viikonlopun tavoite oli saada yläosa siihen jamaan, että voin sitten sirkkoja laitella maannataina koulussa tuohon. Muutahan en oikeastaan voisikaan tehdä vuohen osalta, koska: lopu materiaali on kotona / uupunee hallustain.

Lauantaina kierrettiin keskustaa kameran kanssa + kauppoja ja kirpparin. En tiedä oliko mitään ideaa kiertää kirppari uudestaan kahtena päävänä peräkkäin, mutta tulipahan moinen toteutettua. Kirpparilta mukaan löytyi suihkuverho. Tästäs sitten takaisin kämpille. Jonkun aikaa touhusin muuta ja päätin sitten alkaa pesemään koiraa. Pesun jälkeen luvassa oli myös puunausta tuolle tiedossa. Annin soiton jälkeen siirtyilin hiljakseen koiran kanssa AnMun (Samun ja Annin) tykö. Matkalla huomasin, miten valkoinen koiran onkaan..se suorastaan loisti! Mutta niin, Anni oli lupautunut värjäämään pääpehkoin. Tuolla menikin jokunen tunti ja iso kiitos Annille kertaalleen lettein värjäämisestä! Tästä sitten aikoilin käydä hakemassa kiinalaista, muttei mikään ollut auki. Möh.

pesunjälkeinen

Ja loppumerkintään vielä:
Viime merkinnässä kerroin haasteeseen, mihin minut oli sotkettu ja tässä nyt ne haasteeseen kuuluvat kuvat aiheena ollen: aamu – naama – hiukset – ruoka – tärkeintä – päivä – ilta – päivän kuva.

naama
tärkeintä
ruoka 
päävän kuva (koska derp)
päivä (harmaa sellainen)
hiukset (epäluovasti)
ilta
aamu

Antakaa seuraavan kerrankin kuvahaaste aiheilla! Lupaan panostaa siihen enemmin :I Kuitenkin. Päätän tämän tältäosin ja siirtynen touhuamaan kaikkea jännää toisalle~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti