tiistai 1. huhtikuuta 2014

Suottaapi olla, suottaapi olla ettei ole

Mystisyys on hienoutta. Tälläkertaa kuitenkin kirjoitan asioista mitkä ovat olleet mielenpäällä eritavoin, erinäisten ihmisten kanssa keskustellessa.  Kertoilen myös "yleisön" pyynnöstä pariin kymysykseen vastauksia.

Tahdon "uuden" maiseman.  Olen tästä puhunut ennekin, mutta nyt tämä on taas ponnahtanut pintaan. Tahdon pois Kuopiosta, toiseen maisemaan. Vielä ei kuitenkaan ole aika moiselle, vaan pitänee odottaa. Ainakin vuosi. Suunta tosiaan on Mikkeliin, koska tuolla täyttyvät parhaiten toivomuksein asumisen suhteen (mm. siellä löytynee tuttavapiiriä kivasti jo entuudestaan) + maisema on tuttua (en jaksa alkaa totustumaan paikkaan alusta-asti taas). Maisema on myös sellaista, mitä olen huomannu kaipaavani, koska tuo on kotoisampaa kuin vaikkapa tämä Kuopion maisema. Etelä-Suomessa on se jokin (+ koska olen sieltä kotosin, niin kyllä se vain vaikuttanee). Mikkelistä myöskin on helppo matkustaa paikkoihin, joissa enimmäkseen käyn ja ehkä kotonakin erehyn paremmin käymään, koska matkaa on vain tunnin verran. Miehikkäläänkin pääsen käymään helpommalti.
Olen tosiaan kovasti pohdiskellut vuoden verran, että mikä on seuraava paikkani asettua. Päätös selkeni hyvinkin, kun hokasin tuon kaupuntin mahdollisuudet täyttää kriteerein. Päätökseenihän mikään, tai kukaan vaikuta liiemmälti. Elän omaa polkuani ja teen päätöksen sen mukaankin.
Tahdon maisemanvaihdoksen yhteydessä kämpän missä olisi enemmin jaotellummat tilat: eteinen erikseen, makuhuone ja keittiö erikseen. Toivossa on kiva elää, että tälläisen kämpän tulen sitten löytämäänkin. Kaikki aikaanaan. Tässä kämpässä sitten sisustan paremmin: ruskeaa, turskoosia jne. Kalustuksen natsaamaan paremmin keskenään ja toivomuksein mukaan.

--------------------

Mitenkä suhtaudun maailmaan?

Suhtautuminen maailmaa kohtaa on valoisasti ja avarakatseisesti. koitan ajatella asioista ne valoisat puolet ja ajatella avarakatseisesti asioista. Kuitenkin, on joitain asioita, joita vain en osaa katsahtaa positiivisin silmin. Konaisuuden kuitenkin vedän realistisellä ajattelumallilla.

Mitäkö sitten ajattelen seuraavista asioista: erillaiset ihmisuhteet, ihmiset, elämä, elämän tavat.

Aloitetaan kohteesta elämä. Ajatuksein elämästä on seuraava: jokainen eläköön sitä erinäisin tavoin ja nähkööt elämän joko valoisana tai pimeänä. Omakohtainen ajatuksein on elämästä sellainen, että kokonaisuutena tuo on vallan veikeä, mutta koska ei elämä ole ruusuilla tanssimista, tuohon kuulunee myös ne negatiivisuudetkin. Näistä kuitenkin on tarkoitus selvitä ja asita menevät niinkuine ovat tarkoitetuksi. 
Vastoinkäymisten ei myöskään pidä antaa lannistaa. Koitan pyrkiä kultaiseen keskitiehen ja mielen virkeänä.

Elämästä voimmekin siirtyä elämäntapoihin. Elämäntapoja on moneen lähtöö. Hyviä elämäntapoja tulisi jokaisen noudattaa, edes jollakin tavalla ja osittain. En kuitenkaan ala tuomitsemaan jos joku näitä ei toteuta, koska jokaisen oma valinta millaiset elämäntavat tuo valitsenee. Lisäksi en usko siihen, että kukaan noudattaa kaikkia hyvän elämäntapa -suosituksia.

Ihmiset. Ihmisiä on moneen veneeseen, niin persoonallisuuksineen. Erillaisuus on rikkautta. Paljon hyvää, mutta myös pahaa. Ihminen osaa olla vallan viisas eläin, mutta myös vallan kamala peto. Ihminen saa halutesaaan hyvinkin paljon pahaa aikasiksi kuten vaikkapa kiusaamiset, luonnon turha tuhoaminen tai vaikkapa tappaminen.

Ihmissuhteet. Erillaiset ihmisuhteet. Ystävyys, kaveruus, parisuhteet, perhesuhteet...näitä löytynee enemmän kuin lakisallii. Luotto on kuitenkin näitten kaikkien toimivien suhteitten, yksi peruskulmakivistä. Tuota itse pyrin noudattamaan kaikintavoin, koska en halua pettää luottamusta (=menettää turhaan ihmisuhteita), kelltä sellaisen olen saannut. Samaa toivon myös vastakaikuna, että luotettu ihminen on luottamisen arvoinen. Arvostukseni lankeaa nille, ketkä pitävät luottamuksen toisilleen. Tämä tältä osiolta lyhyesti.

Millasena nään mailman, tulevisuuden ja mitä mieltä olen siitä, kun eletään hetkessä?

Maailma, näen tuon vallan laajana asiana, joka kätkee sisälleen monen moista pienempää yksityiskohtaa. Niin hyviä, kuin huonojankin asioita. Niistä pienistä yksityiskohdista pitänee vain löytää ne mieluisimmat asiat.

Tulevaisuus tuo tullessaan mitä on tarkoitetuksi. Eli en tuota liiemmin jaksa murehtia. Toivon kuitenkin tulevaisuuden tuovaksi paljon kivoja ja mukavia asioita, joista saan paljon positiivisia muistoja poluillein.

Hetkessä eläminen. Harrastan moista touhua, mutta kuten tälläkin, rajansakaikella. Liiallisesta hetkessä elämisesta voinee koitua enemmän hallaa kuin hyötyä. Jokaisen pitänee kuitenkin itse päättää missä kultainen keskitie meneekään. Hetkessä eläminen on jokseenkin huoletonta ja rauhoittavaa. Jos siis verrataan siihen, että ei elettäsi hetkessä ja pohdittaisiin kaikenkaikaa tulevaisuutta. Tällä tavalla elämästä jäisi paljon asioita ohitse, ja noista pienistäkin asioista ei kerittäisi nauttia sitten lainkaan. Tämmöinen olisi hieman surullista.

Tältä osin voin siirtyä tekemään muita mystisiä asioita ja jättää tämän merkinnän tälläiseen muotoon. Seuraava merkintä ei sitten ole taasen näin painavaa tekstiä. Kiitos ja kuittaus o/

2 kommenttia:

 1. Mahtavaa pohdintaa elämästä Rea! Ei kyllä tuu itellä monesti mietittyä, mut nyt kyllä pistit minutki miettimään asioita vähän eri näkökulmista. Esimerkiksi ite oon jotenki aina ihannoinu tuota hetkessä elämistä, ja oon yrittänytki mahollisimman paljon elää sillälailla ja moittinu itteäni siitä, että mie oon semmonen että minun pitää aina tietää kaikki mitä tapahtuu ja missä tapahtuu ja miten tapahtuu - toisin sanoen en osaa tehdä mitään mitä en suunnittele kunnolla! Mutta oikeasti, mitä väliä sillä on kunhan joskus pystyy elämään edes hetken huolettomasti ilman suunnitelmia? Hmm...

  Mut, käyppäs tsekkaamassa minun uus blogi, jos et oo vielä käyny! :D http://kalpeakauneus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaajee kiitos palautteesta ja kommentista!
   Oh, toiha on tosi veikeetä et teksti saannu aivonystyrät liikkeelle~
   Joo toi tollanen et osaa olla suunnitelematta kaikkea, ni se rauhottaa et sie ku sen saat haltuus ni oujea! Piän peukkuja onnistumiselle tosa siulle! :D
   Joopa! Pääasia on se että itellä on hyvä ja kiva olla, jokaisen tulee just soveltaa asioita omalle kantille parhaimmaks :3

   Oh, joo käyn! Laitampa lukulistaillen siu blogis! ^^

   Poista