perjantai 14. maaliskuuta 2014

Lucyn asun ompeluhommien aloitukset: hame

Viime merkinnässä kertoilin, että seuraava bloggaus kertoilee Lucyn asun aloittamisesta. Kyllä, tämän myöskin olen aloittanut. Peruukkihan minulla oli jo jokunen kuukausi ollut hankittuna ja muokattuna. Samoin hallustain löytyi avaimet ja avainkotelo. Jotenka kengät, vaatteet ja jotain pientä olisi vielä työstön ja hankinnan alla. Viikon operaatio onkin siis saada ainakin hame (ja yläosasta jotain aloitettua) valmiiksi.

Hame, musta ja lyhyt hame. Lucyn hameet tuntuvat aina olevan hirmun lyhyitä, mutta koitan aina sovittaa pituuden suhteessa omaan kroppaani.
Olin laskeskellut, että tuohon uppoaa kangas 50cm (sisältäen saumavarojen lisäksi myös pelivaraa). Hameen kaavan sain koululta kivasti ja siihen sitten muokkasin halkiot ja lyhensin kaavaa. Koululta joinkkasin myös piilovetoketjun.
Itse virallinen hame valmistui laiskottavalla vauhdilla, mutta pian hallussa olikin valmis hame. Aika hurjaa.
Katsoin alkujaan, että halkiot olisivat sivuissa, mutta tarkemmin pällistetltyä huomasin niiden olevan hitusen edessäpäin, sivusaumasta. Halkion lopulliseksi korkeudeksi tuli 10cm. Testasin 9cm ja se näytti liian tönköltä, joten pitensin sentillä ja mielestäni se oli käypäsempi. Halkion halkaisija on alhaalta 3cm.
Yhdelle sivulle oli pakko piilovetoketju laittaa, että hameen sai päälle ja poies. Vyötärökaitale on 3cm leveä.
Hamekankaana toiminee tosiaan seuraavanlainen kangas: Mallorca. Eli tuttu ja kallis kangas on kyseessä. Kallis ja hyvä. Hintaa tuolla on metriltään 14,90€. Nappi maksoi 50 senttiä ja piilovetoketju sitten puolestaan oli jotain paria euron tietämillä kaikkineen osineen..muistaakseen.
Wilma toimien koko työstön aikana, ahkerana työnjohtajana. Mutta taisipa olla ensimmäinen kerta, kun tuo ei koittanut sabotoida touhujain: menemällä kankaitten päälle itse makaamaan tai viemällä kankaan päälle jotain. Esimerkkejä karvahirviön touhuist löytyy täällä.


Seuraavaksi työstönalle mene toppi, hihat ja liivi. Tämän jälkeen ovat ompelut saatu alta poies. Toppi olkoon seuraava kohde. Sitten voin sovittaa liivin tuohon ja lopuksi hihat.
Noille kaikille on toimintasuunnitelmat mietetty, mutta mitenkä toteutuu käytäntöön...sen näkee sitten!

Kirpparilta koitan etsiskellä puolestaan sopivia kenkiä Lucylle. Korvikset ja siniset ponnarit ovat hankinan alla. Piilarit ja ruskea ruoska ovatkin jo tilattu.
Että, eiköhän kaikki tarpeellinen tule kokoon hyvissä ajoin ennen Cosvisionia~
Niin ja asuhan tulee kierrätymään ainakin Mimiconissa, joka on sitten Cosvisionin jälkeisenä viikonloppuna.

Toivon mukaan pääsisin jo huhtikussa työstämään Desuconiin tulee Djalia.
Olen myös pohtinut, että jos jätän Amakatan poies ja kierrättäisin Lucya tai jotain muuta valmista asua Desuconin lauantaille. Säästäisin rahaa siinä, koska tiedän että vuohen asu tulee syömään jokseenkin paljon rahaa. Ja koska muutenkin säästelen rahaa vuodelle 2015.


Tulevana viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä seuraavaa:  Juhlistaa jotenkin minun karvahirviötäni, Wilmaa jotenkin. Moppein täyttänee 15.3, lauantaina 4 vuotta! Synttärilahjaksi tuo saikin jo Triceratops-pehmon, joka vinkuu + 7kpl häränkorvia.

Pattyn jakkuun olen puolestani kaavat tehnyt koulussa, kankaat on tuohon hankittunna ja proto tehtynnää. Kangasta tuohon tulee uppoamaan 1,3m. Vuorikankaan joinkkaan koululta, kerta tuolla on valkosta vuorikangasta mahdollisuus ostaa. Aika palahirviö tuo jakku kyllä on...
Pääsen varmaan tulevalla viikolla moista jakkua työstämään~Ei kommentteja:

Lähetä kommentti