sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Hiihtoloman tapahtumarikkautta

Hiihtoloma. Katoilin Mikkelin kautta kotio. Kotona lahnasin muutaman päivän ja loppuviikosta sitten palailin takaisin Pohjois-Savoon. Lomaan on mahtuntu monen moisten immeisten näkemisiä, eri näkemispituuksineen ja uusia tuttavuuksia.
Tämän kaiken lisäksi olen löytänyt innostukseni, tai pikemminkin saannut potkun, piirtämisen suhteen. Oujea!

Etsiskelin jokseenkin pitkään kenkiä cossiin, jotka sitten tulisivat Djalin sorkkiin kiinni. Noh, noita ei kirppari tuonnut, mutta hokasin omistavani sopivat kenkät omastakaa jo. Kenkä onkelma oli siis ratkaistu. Kotona sitten pääsin työstämään tosiaan puiset sorkat Djalille.

Katselin piirroksia mitä olen piirtänyt aijemmin ja päätin tehdä kehittymiskollaasin, neljä kuvaa aina vuodelta. Tässä on sitten lopputulos: http://megurinemagnet.deviantart.com/art/Memeart-436169464. Vuonna 2007 aloin hakea omaa piirotyyliä tai kehittää sitä ylöspäin ja vuonna 2009 sellainen alkoi löytyäkin. Nyt omistan omanpiirostyylin, jota vain pitäisi kehittää taidoilta etiäppäin. Samalla suunnitelin, että voisin alkaa taas kirjoittaa fictihahmostain tarinaa ja muokkaa tuon ulkonäköä hieman uudenlaiseksi. Ulkonäkömuutosta olen aloittanutkin tekemään joskus puolivuotta sitten, mutten ole saanut puhtaaksi asti tehtyä. Nyt kuitenkin on moinen asia käynnyt ja kaikki "olomuodot" ( hahmo omistaa neljä olomuutosta: ihminen, koira (2 erirotua) ja "pyhän". ovat tuolta päivitettynä. Tästäkin voisin tehdä sellaisen hahmon kehitys/ulkomuoto, kehityskuvan johonkin saumaan. Joskus.
Tässä puolestaan "kehitys-kuva" eräästä työstä joka liittynee yhteen fictiini: *klik*. Mainittakoon, että eräänä mystisenä iltana, innostuin tuhertamaan "realististä" piirosta tiibetinspanieli rotusesta koirasta. Tämän innoituksena inspiroiduin siihen, että voisin jatkossakin tehdä lisää realistisempiä tuherruksia. Mutta kassoo nytten miten käy.
Suunnittelin kanssa, että piirrän jotain töitä uusiksi ja vertaan miten on taito kehittynyt noiden piirosten välillä. Kovasti tahtoisin omistaa vesiliukoisetpuuvärit! Niillä olisi vallan jepa väritellä. Noh, ehkä joskus sitten moisen hankin! Ja vesivärit on jepa! Noilla pääpainolla väritänkin kaikki tuherruksein, nykyään.


Perjantaina (28.2), loman epävirallisesti alkaessa suuntasin koulusta kämpille ja siitä sitten hiljakseen bussiasemalle. Bussissa istuskeltiin tai noh, nuokuttiin muutama tunti ennen kuin saavuttiin Etelä-Savoon, Mikkeliin. Taru tuli noukkimaan minut ja Moppein autolla, josta käytiin hakemassa Matleena. Matleena olikin aivan uusi tuttavuus ja vallan mukava sellainen. Suunta oli Otavan Salen kautta Tarun kämpille. Illasta suunta oli Vaakunaan. Tuolla hihhuloiitiin, melkeen pilkkuun asti ja paluukyyti saatiin joltain Matleenan kavereilta Tarulle. Loppu yö olikin vallan eeppistä ja hilpeää, Tarun touhuja katsellessa! Hassu tapaus tuo on kyllä~
Lauantaina sitten jokseenkin sillä, että Taru koitteli nousta takaisin elävien kirjoihin. Oli tarkoitus mennä valokuvailemaan, mutta suunnitelma nyt hieman muuttui. No hupsan. Marika kerkesi piipahtaa Tarun tykönä ja käytiinkin tuon kanssa kaupassa, kun Tarusankarimme palautui elävienkirjoihin. Illemmasta sitten Matleenakin tuli mukaan kuvioihin. Illasta sitten suunnattiin Tuppurulan baariin, jossa olisi keikka. Alkuillasta, joku jätkä koitti kaveerata kanssamme ja aloitti keskustelun "Saisiko tiestä neideistä seuraa tupakille? Tahtoisin katsoa teidän kauniita kasvoja" Marikan kanssa meinattiin revetä nauramaan, Taru sen sijaan piti pokkansa paremmin. Takkinen ja Aati bongattiin tuolla. Takkinen jääden porukkaamme ja tuon kanssa käytiin hienouksia ulkosalla puhumassa, tupakkitauon aikana. Hieno miäs. Lämppäri bändi oli Lohjalta kotoisin ja tässä näytettä keikasta. Taustalla hiippaloidaan kivasti. Sopii veikkailla missä istutaan. Pääesiintyjä sitten oli ilmeisesti Mikkeliläinen (olen hyvin asioita perillä). Kuitenkin, hyvä bändi oli kyseessä. Tuon bändin laulajan kulmakarvat olivat tummat ja paksut ja nuo olisi hirmuisesti tehnyt mieli kyniä. Samoin huomasin värivalot, jotka toisivat samaa siirtymäkuviota. Kyllä, kiinnitän tosi olemattomiin asioihin huomiota. Keikan jälkeen Marika heitti meidät Tarun kämpille ja suuntasi kämpilleen.
Sunnuntaina lähti hieman nopeammin käyntiin, kuin lauantai. Illasta sitten sitten Taru heitti minut joksikin aikaa moikkaamaan Kassua ja Marikaa. Tuolla meni jokunen hetki, jonka jälkeen Taru ja Matleena noukkivat minut kyytiin ja Matleena heitti meidät Tarun tykö. Tästä sitten aikamme lahnailulla ja muulla touhulla suunnattiin Wilhelmiin, jossa olisi ilmainen sisäänpääsy ja keikka. Tuolla meni ilta ja sanon, että tämäkin reissu oli vallan kannattava. Baarimikko luullen nyt, että juon colaa. Tarun kanssa on vain suhteellisen eeppistä. Ollaan tunnettu Tarun kanssa muuten tänä vuonna 7 vuotta, joka on pitkä aika! Aika on kulunut nopiaan näitten vuosien varrella.
Maanantaina kaupassa käytiin Otavassa ja samalla reissulla mukaan lähti Huvarin täyslihahamppari ateria. Nomnom! Matleena tuli Tarun tykö seikkailemaan ja ennen bussein lähtöä miitattiin Marikan kanssa. Samalla koitettiin saada Wilmaa tutustumaan Marikan pupuihin, mutta koiralla oli liian paljon energiaa ja tuosta oikein lyhyessä ajassa mitään tullut. Joku toinen kerta uusiksi sitten. Koko Mikkeli aika meni hilkutin nopiaa ja
Kuvia löytynee Miggelin oloista täältä *klik*

Oltiin aika mustissa..en muista milloin olisin ollut noin väritön..

Kotia sitten suuntasin maanantai ilalsta. Busimatka oli huikeat tunnin verran eli helvatun lyhyt. Matka meni muutenkin todella nopeaa ja pian sitä sitten oltiikin Savitaipaleella, jossa vanhemmat olivat vastassa.
Tiistaina käytiin mummolla ja papalla käymässä, kaupoilla ja kierrettiin keskustaa. Korkokengät jätettii suutarille, jotta voisi korot noista repiä. Korkoja kun saannut ominavuin irti.
Keskiviikkona sitten piti aloittaa työstämään sorkkia, mutta sattuneista syistä tätä siirrettiin ja iskä lupasi puuseppä tuttunsa kanssa moiset työstää, että saa varmasti parhaan mahollisen lopputuloksen ja tuolla itellään ei ollut tarvittavaa sotavälinettä täällä. Nuo saisin sitten postitse itsellein. Päivällä käytiin mummolla ja papalla. Laitoin tiistaina otettuja kuvia noiden koneelle ja Wilma pääsi riekkumaan pihassa jonkun aikaa. Tästä sitten suunnattiin toisalle: koiraa juoksuttamassa alakentällä, jossa harjoteltiin paria agility estettä: A-estettä, putkea ja siltaa . Näistä putki oli ainut tuttu, tai no sekin kerran pari menty läpi, mutta nyt suoriuduttiin hienosti tuosta. A -estettä vähän arveltiin aluksi, mutta kehumisen ja rohkaisun kautta sekin mentiin todella hienosti. Tämä este tuntui olevan se kivoin ja putki tylsin. Ehkä me päästään vielä tämän vuoden aikana paremmin agilityä treenailemaan. Kotio päästyä oli väsynyt ja iloinen koira nukkumassa keräällä, lattialla.
Kesällä koitetaan väsätä esteitä mökille, kun siellä sitä pihatilaa on ja jonne ajattelin suunnata johonkin saumaan: koska maaseutu kuvaileminen on jepa ja koska orivarsalaidun ja sen heposten kuvailut.
Torstaina heräsin hyvissäajoin, että kerkeäisin klo 12:00 lähtevään bussiin. Bussissa istumista olisi tiedossa sellaiset viitisen tuntia, jossa Mikkelissä olisi vaihto. Tunnin vaihto. Severi oli sattumalta bongannut minut ja pirautti varmistukseksi, että olenko asemalla. Siellähän minä ja tuo tuli moikkaamaan. Oli hirmun kivaa nähdä, viime kerrasta olikin joku pari vuotta! :) Kuopioon saavuin joskus viiden aikaan. Illasta sitten kämpillä pyykkäsin, purin laukut ja siivoilin.
Kuvia löytynee täältätäältä ja täältä sitten Savitaipaleella olostain.


Perjantaina (7.3.) puolenpäivän aikaan saapuili Emma Kuopioon. Tarkoituksena oli mennä kuvailemaan, mutta koska sää oli senverta kurja niin päätettiin skippaa tältäosin moinen touhu. Suunnattiin kirpparin kautta sittenruokailemaan, mutta koska Kiinalainen jonne olisimme halunnee oli muuttorempassa niin päädyttiin RAX'iin. Tuolla sitten nähtiin Anni ja Samu. Ruokailun jälkeen keskusta kierrokselle ja värimaski tulikin ostettua + koska leimakortti tuli täyteen niin sain valita yhden kaupanpäälle. Höhö, kaksi värimaskia, höhö. Lopuksi vielä kaupan kautta kämpille. PÄÄSIÄISKARKIT OVAT TÄÄLLÄ! Oujea! Illasta suunnattiin Henry's Pubiin keikkaa kuvailemaan. Black Light Discipline -keikkaa. Bändistä ollut mitään käsitystä, että millainen tuo olisikaan. Keikka tuli, oli ja meni. Tämän jälkeen totesin Emmalle, että kyllähän se oli hyvä keikka ja varsinkin, kun hintaa oli vaan 6€. Tuolla sitten oleiltiin jonkun aikaa ja jotain. Tuolla myös näin Saria, joka tuli moikkaamaan! Olihan viime kerrasta sitten...vuonna 2008! Sari tosiaan oli samaan aikaan Otavassa kympillä, kuin minä. Oli hirmun kiva jutustella tuon kanssa ja jeejee. Samalla reissulla tutustuin Emman kaveriin, Kristiinaan. Tuo vielä osottautui käyvän samaa amiskaa kuin minä ja asuvan tässä suhteelisen lähelläkin minua. Keikan jälkeen tallusteltiin kämpille ja Emman kanssa jutustelu vierähti sinne puoli viiteen asti. No hupsankeikkaa.
Kuvia puolestaan tulee tänne tässä parin päävän aikana.
Lauantaina saattelin Emman junaansa ja suuntasin keskustaan. Minulla olisi bisnes hankintoja tehtävänä ja tottakai perinteinen kirpparikierros oli tehtävä. Lucyn yläosaan sain pohjan hankittu ja nyt pääsen lopultakin työstämään yläosan protoa! Ja koska olen taliaivo, unohin ottaa sukat mukaan keskustaan jotta olisin voinnu ostaa hameeseen kankaan...noh, maanantaina sitten. Samalla keskusta reissulla hankin Wilmalla raksuja Mustista ja Mirristä + tähän sain jotain pakaste ruokia 2kpl mukaan. Häränkorivia tuolle ostelen jahka sitten  niitä liikeeseen tulee lisää. Tästä saan ilmoituksen luuriin. Kämpillä sitten kerkesin hetkenaikaa piirellä, kunnes tuli käsky Mäkkiin. Tuolla näkisin Tomin, Samun ja Annin. Tästä kaupan kautta päädyin noiden kanssa Annina ja Samun kämpille. Illanvietot menikin sitten heidän kanssa, kuten samoin seuraava yökin. Illan vietot tosiaan koettiin baarien muodossa ja mukaan oli tullut myöskin Veera. Oli kivaa. Yöllä käytiin noukkimassa Wilma mukaan Annin ja Samun tykö. Samu oli simahtanut aikasemmin joten me kolme sitten jäimme jutustemaa hetkeksi joka menikin viiteen aamulla. No hupsan.
Sunnuntaina lähdettiin liikkeelle, suunnaten keskustaan ajoissa. Kahvittelun kautta kirpparille ja asemalle odottelemaan, että Tomin juna tulisi. Junaan päästyä erkanin koiran kanssa kämpille. Koiran oltua musta, niin tuo pääsi pesulle (kurakelit nam, nam). Koneella lahnaamisen yhteydessä aloitin tunertamaan Lucyn asuun liittyvää touhua.
Hyvällä viikonlopulla ja kivalla hiihtoloman päätöksellä on huomenna kiva palata takaisin koulunpenkille. Huomenna pääsenkin kivasti koulunjälkeen ostamaan Lucylle kankaita, jahka vain sellaiset löytelen. Pitäkää peukkuja!
Mutta nyt paneudun kuvien karsintaan ja suihkun ihmeelliseen maailmaan, jättäen tämän merkinnän tähän.


P.S. Seuraava merkintä kertoilee sitten Lucyn asun työstöstä~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti