tiistai 18. helmikuuta 2014

Lahtea Frostin tapaan ja monen moista muuta

Luvassa on suhteellisen pitkä merkintä, mutta koittakaa kestää: Frosti, tuli oli ja meni. Mustetta sain iholleni, koulussa on hame näyttö alkanut ja monen moista muut jännää ja vähemmän jännää. Suuri paino vapaa-ajasta on kuulunut myös neulomiselle, minkä olen ohittanut tänä talvena oikeastaan kokonaan, mutta onneksi asia korjaantui. Neulominen, kun on vallan kivaa touhua~

Toisinaan mieleen tulee asioita, joitten kanssa olen hyvin ristiriidassa ja mietin sitten siinä mitä jos asiat olisikin toisin. Jos olisin päätynyt suoraan peruskoulusa jonnekkin muualle kuin Otavaan, jos olisinkin tehnyt jotain asioita toisin jne. Aina voi jossitella, mutta harvemmin sillä on mitään apua tai merkitystä asioihin. Asiat ovat miten ovat ja niille on merkityksensä, kaikkeen itse ei voi vaikuttaa vaikka miten haluaa. Elämä on omansa seikkailu ja jalat pysyvät maassa kuten aina. Haaveilla saa, mutta realistisellä menolla etiäpäin. Eli ei tämä siis mitään uuttaa asiaa tai ajattelutapaa ole.
Yksi asia mitä toivon ja tahdon on myös se, että immeiset eivät vetäisi hassuja johtopäätöksiä omineen vaan ottaisivat asioista selkoa moista ennen. Aina ei kuitenkaan asiat mene miten toivoisi niitten menevän.

Mieleen tuli asioita myös testistä jonka kävin ammattipsykan luonna tekemässä, tai ehkä enemmänkin sen tulokset: olen sosiaalinen, ajattelin hyvin vähän tunnepohjalla (prosenttimärä oli todella pientä), luovuus on vahvaosa-alue, jne.
Tunnepuolellisesti..en oikein koskaan ajattele, HYVIN harvoin ja sen testikin näytti. Olen persoona joka ajattelee järjellä asioita. Sosiaalinen kyvykkyys oli hyvin korkealla testin tuloksessa ja samoin luovuus. Äidinkielipuolessa testi sanoi numeroksein 7 ja sitähän se oli peruskoulussa. Mutta ehkä oudoin, tai noh yllätyksellisin asia oli se, että matemaattisesti tasoni olisi 7 luokkaa kouluasteikolla. Hassua, koska olen aina saanut 5 matikasta todistukseeni. Testin matikkaosuudessa kerkesin tehdä 13 tehtävää (noin 1/3 koko matikkaosuudesta), annetussa ajassa (taisi olla 5 minuutti) ja kaikki nuo olivat oikein. Yllätykseni oli HYVIN suuri, koska matikkataitoni.
Vaikka tuo matikkapuoli yllättikin täysin, oli testi osottautunut hyvin bingoksi muuten. Ammttispyka pystyi sitä kautta aika selkeästi tietämään persoonaani (=ehottelemaan aloja, joista vahvasti sopisin nuoriso-ohjaajaksi) ja ne mitä kertoi testin tuloksista, asiat valottautuivat tuolle vielä paremmin, kun sitten kertoilin menneisyyttä. Tuon avulla keroili hyvin miksi mahdollisesti sopisin aloille x ja y.
Tätä nuoriso-ohjaajan alaa olen tässä nyt siis jonkun aikaa pohtinut ja aijon selvittää asiaa enemmältikin, etten siis ole sulkenu moista ammattia pois ja varsinkin siksi koska tuolla painotettiin niin vahvasti sitä, että moinen voisi sopia todella hyvin minulle. Että, kukapa tietää, vaikka tuon alan päätyisinkin opiskelemaan toiseksi ammatiksi?


Koulussa olen tehnyt sitä sun tätä. Harjoitushame valmitui perjantaina, viikko ennen Frostia. Lopputulos on ihan kelpaava. Harjoitushame tosiaan piti valmitustua ennen näyttöä ja kyllähän se valmistui. Täyskellohame on kyseessä, sivussa ollen musta piilovetoketju ja vyötärökaitaleella mustanappi, vetoketjulle kaverina. Napinläpi piiloutuu ovelasti toiseensuuntaan, perinteiseen tapaan verrattuna elinappi on ns. hameen pitäjää vasten. Hameen pituus on vyötäröltä alaspäin 40cm. Hieman siis pitempi mitä hameeni ovat olleet tähän mennessä.
Huppari, tuon sain sitten itellein ja musta-punainen huppari on kyseessä. Hupusta halusin erillaisen mitä valmiissa hupunkaavassa oli, ja jouduin siitä syystä piirtää hupunkaavan itse, ohjeita seuraten. Valmiista kaavasta joutui hieman muokata omalle kropalle sopivaa. Lopputulos oli kuitenkin ihan toimiva, kelpo huppari.
Näiden lisäksi koulunpenkillä on tullut mm. muotoilua vastaan. Mutoilu on omasta mielestäin sellaista puuhaa, etten moista jaksaisi kyllä pitemmän päälle tehdä. Liian yksitoikkosta makuuni. Mallinukke jolle muotoiluharjoitukset tehdään, ei ole ollut omaan ruumiiseeen ynnäytyviä. Koulun mallinuket ovat yleisillä mitoilla olevia.


Perjantaina (viikkoa ennen Frostia) sain haltuuni kotoa tavaraa ja pääsin aloittamaan pipon neulomista siskollein, joka lähtenee postitse sitten tuolle. Tuona päävänä oli klo 15:00 kampaaja aika, jonne sitten menin ajallaan. Kampaaja tulos oli seuraava: lyhyempi ja kevyempi letti, josta otsahiukset vain menivät hieman liian lyhyeksi, jotenka ne pysyvät ylhäällä pinneillä niin kauan kunnes ovat ok pituset (=pari viikkoa abauttiarallaa). Se oli sellainen 40€ reissu.

Lauantaina kävin sitten katselemasa kankaita Savonpalasta ja samalla reissulla katseltiin Saaran lapasiin lankaa. Olin luvannut tuolle lapaset neuloa Frostiin mennessä. Ruokailemassa käytiin Saaran kanssa sitten Rax'issa. Nomnom. Tästä Anttilan kautta, josta ostin hiusvärin valmiiksi ja kulmakynän niin suunnattiin kämpillein. Parisentuntia meni sitten jutellen maailman menoista.
Illasta jatkoin pipon neulomista, mutta päätin aloittaa tuon alusta ja neuloa lapaset, jotka olin Saaralle luvannut tehdä niin ensin. Noilla oli "kiireempi" aikataulu, koska noita tarvittaisiin Frostiin. Kolmisen tuntia meni niin yksi lapanen oli valmis, peukalo tosin vain uupuni. Ennätys tuli tuossa lapasten neulomisessa.
Illasta opettelein myös piitrtämään kulmia, toista kertaa. Tämä koska voin hyödyntää pukuilussa mutta myös koska a) kulmain ovat suhteellisen ohuet nytten (failasin ne liien kaposiksi mitä piti) ja b) koska toinen kulmain on hitusen vaaleampi mitä toinen ja nyt kun ottikset eivät peitä niitä niin ne "loistavat". Hienoja tekosyitä siis opetella piirtämään kulmia!

Sunnuntaina lenkillä tormasin koiraimmeiseen, joka osasi oikeasti hommansa, oli mukava ja osasi lukea koiraa oikeasti. Näihin tunnun törmäävän hyvin harvoin ja oli hirmun mukavaa keskustella hänen kanssaan. Rouva osottautui yhden bc kennelin kasvattajan äidiksi. Tällä rouvalla kuitenkin oli sheltti ja kleini (hoidossa). Kleinistä Wilma sai leikkikaverin. Rouva kertoi, ettei kleini oikein innostu kenenkään koiran kanssa leikkimään ja tuolle tämä oli todella kivahomma, että poikkeus kävi ja yhteinen sävel löytyi Wilman kanssa. Sitähän se oli, oli ihanaa kun Wilma pääsi leikkimään toisen kanssa ja tuo oli vielä samaa kokoluokkaakin! Tämän lisäksi Wilman kanssa saatiin luoksetuloharjotuksia, vapaana ja tuo vielä tuli luokse! Ehkä tämä luoksetulo, vapaan ollessa alkaa toimimaan hiljakseen?
Illasta sitten sain valmiiksi lapaset, jotka menisivät Saaralle, cossiin. Päätin jatkaa neulomista, eli Katjan tulevalla pipolla. Purin pipon alkutekijöille ja aloitin neulomaan sen täysin alusta. Pipokin valmistui illasta, vain lankojen pääättelyt jäivät maanantaille. Neulomiseni olivat valmistuneet ennätysajassa ja nyt ei olisi mitään neulottavaa. Snif.

Mutta sitten Lahteen ja sen tapahtumaan, Frostiviikko:
Alkuviikko meni omilla painoillaan ja kekskustassa ravaamisella pääosin. Saaraa kerkesin moikkaamaan tuolla ja hetken kierreltiin keskustaa, etsien tiettyja asioita.
Keskiviikkona siivoilin, imuroin, tiskasin, pesin pyykkiä, puunasin koiran ja pakkasin loppuun. Monitoimista hommaa ja kaikki vikalle illalle, ennen reissuun lähtöä. Viksua? Ei. Hommat kuitenkin sain hoidettua joten olkoon se pääasia.
Torstaina, koska meillä oli erikoisempi päivä koulussa päästiin etuajasa (mitä normaalisti) ja miittasin Sassen keskustassa, josta sitten tallusteltiin kämpille. Sasse olisi hoitava tuon Lahdessa oloin aikana Wilmaa. Tästä sitten suhteellisen pian tallustelin asemalle tavaroitteni kanssa. Junassa istuin sitten jokusen tunnin ja Lahteen tullessa, tallustelin serkun ja tuon kihlatun tykö.


Perjantaina nukuin sitten johonkin asti. Lähdin käymään keskustassa, hankintoja tekemässä: kankaat näyttöhameeseeni ja ihonvärisiä sukkiksia piti hankkia ennen tatuointi aikaa. Tallustelin sitten hyvissäajoin CustomX -tatuointi liikkeeseen. Mustetta iholle oli alkavaksi. Tämän jälkeen tallustelin apteekin kautta serkun tykö hakemaan kamoja, asemalle, josta Ollin ja Saanan miittasin ja siitä sitten Ompulle. Coni viikonloppu oli alkava.
Huoneen kokoonpano oli hitusen erillainne, mitä se normaalisti on ollut. Tämä kuitenkaan mitään haitannut ja meno oli vallan vekkuli. Ilta menikin sitten monen moisella menolla, joita olivat mm. muitten morjestamiset, herppaderppaamiset jne.

Lauantai alkoi perus coni-aamulla. Auttelin Miroa tuon cossin kanssa, jonka jälkeen pistin oman asuin päällein.Tästä sitten aikanaan suunnattiin Viivin kanssa Sibeliustalolle, jossa porukka hajaantui hiljakseen erilleen, omille teilleen eli perus. Pörräilin ympäriinsä, pääasiassa Viivin kanssa. Kappein nimmara jonotettiin useamman tutun kasvon kansssa ja moinen kaikki saatin. Jee! Cosplay kisa käytiin katsomassa Viivin kanssa ja moista kuvailin sitten ja testailin asetuksia. Yhteen saumaan Viivi kuvautti asuain ulkosalla, mutta tuo jäi hyvin lyhyeksi, koska vilu.
Päivän päätteeksi tallusteltiin huonemajotuksporukan voimin Ompulle, vaihdettiin cossit poies ja suunnattiin Miron ja Viivin kanssa ruokailemaan, koska ei oltu koko päivänä mitään syöty. Tuon jälkeen takaisin Ompulle ja ilta menikin sitten huoneessa oleilulla.


Sunnuntaina sitten porukka lähti tapahtumapaikalle eriaikaan: Miro ja Viivi yhtämatkaa, minä Ollin ja Saanan kanssa (olivat tulleet noukkimaan minut Ompulta), Hapsu ja Nina yhtämatkaa.  Coniapaikalla sitten pörräilin sielläsuntäällä, josta AMV ohjelman jälkeen, vaihdoin cossin poies ja suuntasin kuvaamaan Tapsan kanssa Frozen porukkaa. Tämän jälkeen pörräilin ympäriinsä, tapahtuma-alueella. Myyntipöydillä, päädyin ostamaan Blood Lad pokkarit 1-2. Olin noita sen verta pitkään jahkaillut, että nyt ne lopulta menivät hankintaan.
Paluumatka aloitettiin Ollin, Paken, Saanan, Oskun ja yhden muun kanssa siten, että suunnattiin Apsille syömään. Tästä sitten ekstemporeena Saana lähti mukaan, Olli kuskina ja suunta Mikkelin ja Pieksänmäen kautta Kuopioon. Mikkelissä tosiaan Moikattiin Kristaa ja Kallea: Krista noukittiin Huvarista, Otavasta kyytiin ja ajettiin tuo Mikkeliin kämpilleen, jossa moikattiin samalla Kallea. Tästä sitten moikattiin jotain Ollin ja Saanan tuttua Pieksänmäellä, josta suunnattiin Kuopioon. Heitettiin Sasse kämpille ja mentiin valmivtautumaan untenmaille.
Kuvia on ilmestynyt tänne. Paljon kuvattavaa jäi kuvaamatta, koska aikataulu ei vain moiseen riittänyt. Tämä on niin pirun inhottavaa, mutta minkäs teet. Coni kuitenkin oli kiva, erillainen tuo K-18 coni ja kyllä moista kannatan.
Miniphotoshootin kuvasi Viivi kamerallain, lauantaina. Kylmyys vei ulkonaolovoiton ja sisälle oli kova hinku takaisin...kuvia täällä.

Viivi kuvasi kurkkimiskuvain

Maanantaina sain kivasti autokyydin koululle. Hamenäyttö oli alkava ja iltapäivästä sitten oli vieraani vielä Kuopiossa, jotenka nuo hakivat minut koulusta kämpille.
Illemmasta suunnattiin Matkukseen, josta ruokaa lähtikin kivasti ja halvalla + korvikset ja värillisiä pinnejä. Muuten ilta meni omalla painollaan ja herppaderpaten.
Vieraani lähtivät seikkailulleen sitten tiistaina, sillä välin kun olin koulussa tekemässä näyttöäni.

Niin ja vanhemmat olivat kuulemmalti hankkineet minulle Muumi mukeja! Mörkö, Poliisimestari ja Tiuhti ja Viuhti -mukit. Tämän infon sain kivasti päivällä, lauantaina. Nuo mukit saan mukaani, kun kotona sitten käyn seuraavan kerran eli maaliskuussa.
Tahtoisin vielä Hattivatti ja Haisuli mukit omistaa, noitten ja Pikkumyy -mukien lisäksi~


Nyt sitten tulevana viikonloppuna saan vieraan, Emman ja sitä seuraavana suunnataan Etelä-Savoon Wilman kanssa! Mikkeli ja Otava, täältä tullaan! Saan lisäksi väriäpäähän ja näen hirmun kivoja immeisiä! Oujea~

P.S. Wilma, on kuukauden päästä, 15.3.2014, NELJÄ vuotta! Mihin on aika kulunut ja missä välissä minun karvahirviöstä on noinkin vanha kasvava? Vastahan W oli pentu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti