maanantai 25. marraskuuta 2013

Suurten Sankareitten Taisto ja kaikkea muuta

Viikonloppu vierähti Oulussa, Suurten Sankareitten Taiston ( tupla synttärit + tuparit ) merkeissä. Kuvasaldoin ollen onneton, olematon oikeastaan. Mitään kuvia tullut ottaneeksi, vaikka  tarkoitus oli toinen. Ninan kameralta kuitenkin löytynee kuvia onneksi, ikuistamassa asioita. Viikonloppu oli kokonaisuutena piristävä. Totean, että minulla on ihania immeisiä ympärilläin.

Perjantaina hyppäsin bussiin taasen siinä klo 17:00 aikaan ja Ouluun saavuin aikataulusta hieman myöhässä, eli joskus ennen kymmentä. Paikallisella sitten suunnistelin taasen oikealle asutusaluelle ja suuntasin kauppaan ostamaan ruokaa, koska nälkä alkoi viedä negaation puolelle. Matkaeväänä olleet piparit, eivät oikein lämmittäneet mieltä. Tomin kämpille päästyä, odottelin jokusen tovin, että Tomi ja Viivi saapunevat kaupasta. Tällävälin olin ottanut puhelun Annille ja jutustelin hehkeitä tuon kanssa.Sain huomata, että villasukkain kaipaavat parsimista, kun yksi lanka on lähtenyt purkautumaan. Puolenyön aikaa saapuilivat sitten Hapsu ja Nina. Nukkumisesta ei tullut osaltain mitään, jossei lasketa sitä 2 tuntia kun oikeasti nukuin. En jostain syystä vain saannut unta.

Lauantain oli tarkoitus mennä uimaan, itse kuitenkin jättäydyin pois, koska päänuppein oli värjätty torstaina ja väri ei ollut vielä kunnolla imeytynyt ja kloorivesi olisi tapattanut värin poies = värjääminen olisi ollut aivan turhaa. Lisäksi olisin varmaan nukahtanut altaaseen, edellisen yön unisaldon takia, jos pulikoimaan olisin mennyt. Jokseenkin harmitti moinen jättäytyminen, mutta tällästä sattunee.
Muiden mennessä uimaan, minä menin keskustaan, jossa miitasin Hylzyn ja jonka kansa sitten pyöriskelin sen aikaa, kunnes popula olisi tullut uimasta. Hylzyn kanssa kierreltiin kauppoja, käytiin kahvilla ( kaakaolla ) ja tallusteltiin räntäsateessa tuon tykö viettämään aikaa.
Kun sitten aika tuli, kokoontuminen tapahtui Raxiin, missä ruokailtiin. Tämän jälkeen siirryttiin sitten hiljakseen Tomin kämpille. Markus ja Anne mennen kämppänsä kautta. Aikamme oltua kämpillä, Nina ehotti että tulisin tuon mukaan katsomaan Annen pupsia. Tallusteltiin tuota katsomaan ja tuolla olikin toinenkin koira, joka oli Annen kaverin. Vallan ihana islanninlammaskoira. Tästä sitten palattiin takaisin. Pääsin seuraamaan kun  immeiset pelasivat pleikalla. Hihi, on vain kiva seurata kun toiset pelaavat ja tästä olikin jo aikaa. Kuitenkin, populan mennessä käymään kaupassa, palattaessa mukanaan toivat uusiakin kasvoja ja Markuksen. Tupari populaa. Ajallaan paikalle saapuili muutama muukin vieras kasvoinen immeinen, jokka nämäkin olivat Tomin ja Markuksen koulukavereita.
Kellon lähestyessä puoltayötä, iski Tolloduuolle nälkä. Ninan ja minun mennessä suunnistamaan grillille, sateli taivaalta lunta. Maisema oli ihan hirmuisen nätti. Pakkastakin oli juuri sopivast. Navigaattori näytti pitempää, kierto reittiä, mutta selvitiin määränpäähän ja sieltä minun piti opastaa meidät takaisin kämpille. Veikkauksella tultiin juuri oikean talon pihalle. Päästiin sisälle syömään ruokaa. Nomnom. Yöstä katselin, kun Hylzy hakkasi Lollia. Lopulta väsymys vei voiton ja simahin sänkyyn.

Sunnuntaina herääminen oli koko porukalle jokseenkin haasvataa. Päädyin lähtemään Ninan, Hapsun ja Hylzyn kanssa samaan aikaan taksilla, asemalle. Ninan ja Hapsun juna lähtisi joskus puoli yhden aikaan Lähtisin itse klo 13:10 bussilla tekemään paluuta. Tämä osottautui vallan hyväksi vaihtoehdoksi, nimittäin nukahin melkein samantien kun bussiin pääsin ja nukuinkin melkein parituntia putkeen.
Kiitokset Hylzylle, orottelu seurasta ja muutenkin!

Ninalta sain lahjaksi peurakoristeen, joka on pehmeä ja Hapsulta sain suklaalevyn lahjaksi. Kiitosta vielä kertaalleen!

Lisäksi, perjantaina lähtiessäni reissunpäälle, oli maassa loskaa ja Kuopioon palattaessa täällä on lopultakin tullut lunta! Toivottavasti ovat vielä viikonloppuna, että  voin mennä valokuvailemaan lopultakin ulkosalle.

Postista tuli viimeviikolla talvitakki sovitukseen. Päädyin ottamaan tuon nyt ja tämä tarkoittaa sitä, että kahden vuoden talvitakin ettiminen on päättynyt. Wuhuu!
Posti on tuonnut myös coton muotoisen saunamittarin, laukun, bordercollie avaimenperän. Saunamittari tosiaan menee vanhemmille joululahjaksi. Saunamittari ja avaimenperä ovat suomalaista käsityötä, koivusta. Avaimenperästä maksoin 4€ ja saunamittari oli 25€ arvoinen.


Cossipuoli vähenee siihen, etten neljää asua enempään tule väkertämään. Tai no oikeastaan pysyn tuossa. Muutenkin, koitan säästellä rahaa paremmin, kuin tänä vuonna.
Frostiin kierrätän Momoita = asu on valmiina. Cosvisioniin teen sitten vasta ekan cossin vuodelle 2014, asu tulee kierrättymään myöhemmin. Loppuja sitten luettelekkaan vielä.
Momoin peruukikin on nyt tosiaan kynitty ja peruukkipäässä odottamassa Frostia.

Chibin kuvat löytynevät täältä. Sain ne lopultakin laitettua Chibin haltuun.

kalenteriin päässyt kuva
Yllättävin asia minkä sain kuulla sunnuntai illasta, kun lueskelin tulleita spostejani: Wilmasta on valittu kuva, ulkomaalaiseen coton de tulear kalenteriin 2014. Tammikuun kuvaksi. Kyllä pistää hymyilyttämään, vaikka samalla olenkin edelleen hämmentynyt! En nimittäin enään muistanut ollenkaan laittaneeni kuvia koirasta
tälläseen hommaan.
Kuva on kuvautietojen mukaan otettu 22.12.2012, että viime talven kuvia näyttänee olevan.
Saan tuon kalenterin itselleni, kun postittavat valittujen kuvien kuvaajille ilmaiset kalenterit~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti