torstai 31. lokakuuta 2013

Kohti ääretöntä ja sen yli

2011
Jokunen haave löytynee, joita tavoittelen hiljakseen. Näistä yksi on omistaa bordercollie narttu. Rotu johon ihastuin joskus pienenä ja josta aloin sitten ottamaan enemmin selvää ja tutustumaan rodun edustajaiin, koirien omistajiin ja seuraamaan pentueita. Kaikkea mahdollista.

Savitaipaleella asuessani, tutustuin Katjaan ja tuon koiriin vuonna 2007 lopussa / 2008 alussa. Pääsin seuraamaan bordercollie Rokin kasvua, pennusta aikuiseksi. Sanon, että varmaan yksi hienoimmista kokemuksistani.
Kingi ja Katjan pojat ( Arttu ja Roki ) kerkisivät parit kerrat tavata, ennenkuin Kingi siirtyi sateenkaarisillalle.
Wilman sitten tultua taloon ja tutustuttua Rokiin, niin Moppein otti samantien Rokin idoliksein. Oli huvittavan näköistä kun pieni koira matkii isompaa: kun Roki kävi istumaan, Wilma teki perässä. Roki meni maahan, Wilma toisti tuon. Roki ei oikein aluksi tajunnut, että mitä hittoa on menossa, mutta on kait jotenkin ymmärtämään KarvaMopin menoa ja touhua. Ehkä.

2011, Wilma ja Roki
Mitenkä sitten se oma bc hankinta haaveoperaationi? Noh, Olen kysellyt kiinostavia pentueita ja sopivaa pentua ei ole vastaan tullut. Hiljattain, yhdestä olisi pentu löytynyt minulle...mutta ajankohta luovutukselle ja kaikkea, niin ei ollut hyvä. Sydämmen murskautuessa siinä, kun jouduin harmikseni perumaan kiinostukseni pennusta. Yhistelmä olisi ollut mitä loistavimman oloinen, mutta näin on parempi. Ajotan koiran hankinnan siis nyt 2014-2015 vuosille.

Vaikka, terveys ja nämä vastaavat menevätkin koirassa, vaikkapa väriä edelle niin kyllä minullakin ihanne näöt löytyvät. Väritykseltään tykkään merleistä ( eritoten bluemerle on ollut kova ykkönen listoilla ), trikeista, punaset / ruskeat ja mustavalkoinen.

Näyttelyissä kun käyn kuvaamassa, niin bc kehät tulee seurattua. Pari harva kerta kun näyttelyssä käynnyt kuvailemassa ja bc kehää en ole katsellut. Kiva bongaa tietämiä koiria, tuttuja kasvoja ja kaikkea.
Erkkarissa on parit kerrat käyty ( 2008 ja 2012 ), joista jälkimmäisen erkkarin kuvat löytynevätkin täältä: http://weetu.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat+ja+reissut/Koira-tapahtumat/Erikoisn%C3%A4yttely+17.6.2012/. Tuon 2008 kuvat olkoot ulkosellain, koska ovat epäkelpaavia tuonne kuvasivustolleni.

Harrastuspuoli sitten tulisi olemaan agility ja toko, ainakin. Kassotaan ja testataan, sitten ajan kanssa, että mikä on minun ja koiran juttu.

Karsin siis tämän vuoden listalta Chromen poies = en mene tapahtumaan jonne tuon ajattelin tehdä, mutta menen Helsinkissä käymään joulukuussa kyllä. Tämä, koska operaatio oma bc. Jatkan tässä hiljakseen siis rahallisen säätön kasaamista isommaksi ja samalla myös katselamaan mikä on pentutilanteiden tarjonta kahtena seuraavana tulevan vuotena.

Bc aiheesta sitten Moppiini. Tuolla on ollut kuulemma ihan jepa meno vanhempien tykönä. Äiti oli antanut tuolle piimää ja johko oli koira saannut intopinkehepulit tuosta. Oli tykännyt piimästä niin kovasti.
Joulukuuta odotan kovasti, sillä silloin mm. nään Wilman.
Tuon kotisivuille ( http://tassutellenelamaa.webs.com/ ) vaihtelin uuven ulkoasun ja jahka tuonne joulukuussa ilmestynee enkunkielinenkin versio sivusta? Tuossa on Nina autellut~

Tilasin Wilmalle Staipaleelle puruluita ja nameja. Tarkalleen ottaen tilasin ja vanhemmat kustansivat, koska moista pyysivät. Meillähän menee koiran kulut siten, että kimppaan maksetaan. Maksan koitan tarvikkeet ja ruuat pääasiassa ja vanhemmat sitten el.lääkäri kulut, vakuutukset ja vastaavat. Koira on nimissäin, mutta silti yhteinen, omallatapaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti