perjantai 6. syyskuuta 2013

Asu valmistuu hiljakseen

Jäljellä olevaa työstettävää oli essu, hame ja yläosa. Traconiin reilu viikko. Gasp. Noh onneksi  asua valmistuu hitaasti ja aikataulu ollen tosiaan sellainen, että koitan sunnuntaiksi saada kaiken valmiiksi.

Hame. Aloitin sunnuntaina kaavan kanssa ja jatkoin maanantaina. Kellohameen kaavasta kehkeytyi sitten tämä Lisbethin hame. Sivulle tullen piilovetoketju, hameeseen sisäpuolelle tylliä ja helmaan valkoinen rypytys. Vyötärökaitaleeseen laitoin vielä nepparin, lisäkiinnitykseksi. Tämäkin meni sen verta ripeää tahtia, ettei välivaihe kuvia tullut otettua.

Essu, jonka pystyin alottaa vasta hameen tultua valmiiksi. Essun miehustan leikattua kankaalta, ompelin tuohon 2 taskua. Sitten luvassa olisi vyötörökaitale, rusetti ja rypytys essun reunaan.
Vyötärökaiteleesta tein reilu 2 cm paksuisen. Suikaleita, suikaleita ja kokoamista. Tästä syntyi vyöräökaitele, joka oli muuten kaareva, eikä suora.
Rusetista mallailin sopivaa ja eikun kankaalta leikkaamaan palasia. Ompelua ja kokoamista. Kiinitins rusetin taakse, vyörökaitaleeseen.
Rypytya puolestaan siten että 8c paksuinen kaitel, jonka taitoin kahtia  (4cm ) ja sitten ompelin rypytys langat. Rypytyksen oltua sopiva niin ompelin tuon sitten miehustaan.
Vyötärökaitaleen kiinnitykseen vielä neppari taakse piiloon ja essu olisi valmis.


Kuva on varmaan epäedustavinta ikinä asusta, koska tuo on ainoastaan ( ehkä ) viksun näkönen kun on päällä. Mutta niin.

Seuraava merkintä olkoon sitten pyhitetty pelkälle yläosalle. Tämä loppuaika olkoon paneutumista tuohon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti