torstai 6. kesäkuuta 2013

Vivin hameen työstö + Sakuran asu viimeistelty ja kesäloman aloitus Oulusta käsin

Koska suunnitelmiin tuli hieman muutosta, kuten aina: en tehnytkään hameesta kaksinkertasta vaan yksin, koska figuuri näyttää hameesta sellaista ettei kaksinkerroin tarvitse tehdä. Hyvä vain, tarvitse kangasta ostaa lisää.
Monesti olen miettinyt että miksen tehnyt animen versiota asusta, niin olisi varmasti helpommalla selvinnyr...muttakun figurin versio on kivempi ja näyttävämpi...animen..väritön.

Aloitin tekemällä suoran hameen, joka tulee tuon läpikuultavan hameen alle. Kankaana käytin samaa mitä mm. tuossa yläosassa on. Kaavat olivat säilössä jo valmiiksi suoralle hameelle ja leikkasin vain palat kankaalta. Ompelin toisen sivun kokonaan ja sitten toiselle sivulle piilovetoketju. Käänsin yläreunan ja helman. Valmista.

Läpikuultava hame puolestaan alkoi kaavojen piirtämisellä, koska kaavoja ollutkaan valmiina tuohon lehdessä. Vain ohjeet. Noh, onneksi tuo ei osottautunut ongelmaksi. Piirtelin kaavaksi täyskellohameen kaavan ja leikkasin ekan palan kankaalta. Sitten huomaan, että Eurokangas oli myynnyt minulle kangasta puolet liian vähän ja en saakkaan leikattua toista puolta.
Menin sitten kyseiseen kauppaan ja selvisi, että kangas olisi loppu. Tilasivat uutta kangasta, joka olisi kuulemma saman sävyistä, vaikka papereissa eri numerolla. Noiden kankaitten sävyero ei ole ollut kuulemma iso ikinä. Tilasivat tuota kangasta kuitenkin sen verta, että saan tehtyä tarvitessa siitä koko hameen kaavat eli 4 m. Myyjä totesi, että katsotaan sitä hintaa sitten kun kankaitten pitäisi tulla torstaina ja josta minulle infottaisiin puhelimeen. Piti odottaa.
Kun sitten torstaina lopulta pääsin läpikuultavan hameen kimppuun ( kangas oli turkoosimpaa ja tuota on nyt 4 m ), oli edessä palojen leikkuuta. Toiselle sivulle ompelin piilovetoketjun, jolla pituutta oli 20 cm. Näin hame olisi helpompi pukea. Hameen ala ja yläreunan käännökset. Valmista.


Etupuolenläppä. Suorakaitale, jonka kattelin sopivaksi ( noin 20 cm leveä ja pituutta tuolla on noin 75 cm ). Ompelin käänteet suikaleeseen ja sitten maalamisen kimppuun. Maalina käytin samaa maalia kuin tuossa yläosassa. Maalailun jälkeen sitten kiinnittämään tuota läpikuultavaan hameeseen.
Jäljellä olisi enään rypytys tuosta hameen yläreunasta. Suoraa, kapeaa kaitaletta vaan rypyttämään ja rypytyksien jälkeen sitten kiinnittämään hameeseen. Valmista!

silitystaso on hyvä maalaustaso

Hameen tultua valmiiksi, edessä olisi Vivin selkähommelin teko. Tähän kaavat olivat täysin mysteeri, joten pitääkin pohdiskella tuota vielä.
Korjailin hitusen yläosan maalauksia, kerta maalit olivat esillä~

Tuon lisäksi uupuu vielä kaulakoru. Rannekorun pohjan löysin kaupasta ( Glitteristä, josta tuppaavat muutkin cossikorrut löytyvän ) ja korvakorujen pohjat tilasin netistä. Nuo maalaan oikeaan väriin, joka on kulta.

-------------------

Sakuran asu. Se on lopultakin viimeistelty. Peruukin käsittely on ainut mikä uupuu tällähetkellä.
Saattuneista syistä Sakura ei kierräty nyt Desuun, vaan johonkin harmaaseen tulevaisuuteen.

Olen siis koko kesäDesu viikonlopun Vivinä.


-------------------

Työstäminen on edennyt suhteellisen hitaasti, koska Riikka kävi Kuopiossa pääsykokeittensa takia ja yöpyi luonain. Oli vallan ihanaa nähdä, koska viime kerrasta olikin 2 vuotta! :)
Ja viikonloppuna, kesäloman alkaessa oli suunta autolla kohti reissunpäälle, josta paluu olikin sitten ma illasta. Tiistaina pääsin sitten taas cossin väkerryksen äärelle.

-------------------

Cossin työstämisestä siirryttäköön sitten muihin aiheisiin, joka olkoon tälläkertaa kesäloman aloitus Oulusta käsin. Elikkä: 
Perjantaina 08:45 alkoi kevätjuhla, joka oli sitten 09:00 mennessä ohitse. Kesäloma oli täällä! Suunta keskustan kautta kämpille. Pakkailemaan ja lahnaamaan. Illasta alkoi sitten täyden autoporukan voimin suunta Oulua.Autokyyti saapui kuuden maissa, jolloinka Sasse oli tullut vahtimaan Wilmaa jo kämpillein. Tavarat autoon ja suunta kohti Oulua. Automatka sujui sitten Takkisen, Ollin, Annin ja Viivin kanssa. Matka sujui nopiaan, vaikka hikinen olosuhde tuolla olikin, koska kuuma ilma. Kuolema sille.
Ouluun saavuttiin sitten illasta ja raahattiin tavarat Markuksen & Annen kämpille, josta uupui Anne. Paikalla olivat autoporukan lisäksi Nina, Thomas, Markus ja Tomi. Perjantai ilta meni oleilulla pääasiassa.

Viivin kuvauksia~

Lauantai lähdettiin liikkeelle päivällä. Suuntana oli Eden. Porukka meni tuonne kahdessa osassa. Pulikoimista harrastettiin sitten kolmisen tuntia ainakin, jonka aikana jouduin kokemaan ulkoaltaan kylmyyden. kannettuna tuonne. Pysyttelen niissä lämpimissä vesissä, ne ovat enemmin juttuaina. Lisäksi Ninan kanssa mussuteltiin uimahallin puolella jäätelöt, jokka tuo tarjosi. Pääasiassa porukka uiskenteli miten sattuu tuolla, mutta kyllä koko porukan voiminkin pulikoitiin.
Uimisen jälkeen jakaannuttiin taas kahteen osaan. Naikkoset jäimme toiseen kyytivuoroon ja sen ajan käytimme hiekkarannalla, joka oli aivan Edenin vieressä. Kamean kanssa kuvailua ja odottelua. Tämän jälkeen kokoonnuttiin kämpille, jos sitten hiljalleen suunnattiin Tokmanniin ostamaan ruokaa. Ruokaostosten jälkeen suunnattin pihan grillin luokse. Alkoi grillaushetki! Grillauksen ohessa käytiin keinumassa ala-asteen pihassa. Ainut miinus illassa & ulkonaolemisessa oli hyttyset, jotka tuntuivat tykkäävän kovastikkin tuttvavuuden tekemisestä.
Grillailujen jälkeen siirryttiin sisätilaan möllöttelemään.


Sunnuntaina sitten ennen Ninan lähtöä päädyttiin rannalle. Markus, Thomas, Tomi kävivät uimassa. Täsätä siirryttiin grillin äärelle ja tekemään ruokaa. Ninan kanssa siirryttiin kuvailemaan veden äärelle ja niinpä pulahti Ninakin veteen. Hulluja nuo immeiset. Viivin kalansilmällä otettiin sitten yhteiskuvat ennenkuin Olli ja Takkinen lähtivät heittämään Neitiä asemalle. Me muut jääden grillailemaan ja möllöttelemään rannalle. Ollin ja Takkisen tultua takaisin, lähdettiin tekemään paluuta kämpille: osa kävellen ja osa autokyydillä.
Kämpille päästyä möllöteltiin porukalla +Tomi paisteli lettuja porukalle, nomnom. Illasta sitten lähdettiin kävelemään ulkoilmaan ( paitsi Olli joka oli kipeänä ja jäi lepäämään ) ja itikoitten syötäväksi. Asettauduttiin istuskelemaan ja samalla hiippailin kuvailemaan luontoa. Kun porukalle sitten riitti hyttyset, palattiin kämpille.Maanantaina heräiltiin hiljallee ( totuus että olin vikoja herääjiä ). Nälän sitten yllättäessä käveltiin porukalla kiinalaiseen ostamaan ruokaa. Osa söi paikan päällä ja osa palasi takasiin kämpille, jonne koko porukka sitten kokoontui möllöttelemään. Töllönkatsomisen hetki ja tavaroiden pakkaamista. Yhden aikaan sanoi Olli että nyt auto starttaa, jotenka tavarat autoon ja paluumatkaa tekemään.
Paluureissulla pysähdyttiin samassa paikkaa kuin tulomatkalla: Apsilla, jossa tankattiin evästä matkaan. Matka sujui nopeaan ja autossa oli kuin saunassa. KUUMA! Kuopioon sitten selvitiin vähän yli viisi ja heitettiin Anni kyydistä. Tämän jälkeen minut heitettiin kyydistä ja Olli, Takkinen & Viivi tulivat piipahtamaan kämpilläin. Sasse kadoten kämpilleen. Piakkoin myös automatkalaiset jatkoivat matkaansa Jkylää kohden.

Merkinnästä tulikin sitten vallan aihekönttä. En jaksanut alkaa tekemään erillisiä merkintöjä ja julkaista niitä peräkanaan, jotenka päädyin tälläiseen ratkaisuun.

koska ankkailu sipsien kanssa

-------------------

Koirailuakin on tullut sitten harrastettua. Koitan treenata Wilman kanssa ohittamista nyt ainakun ulos mennään. 

P.S. Seuraavassa merkinnässä luvassa on selkähommelin työstöä / kaulakorun työstöä / rannekorujen & korvisten maalausta. Seuraavassa merkinnässä myös mahdollista kuvaa asusta. Ehkäpä.

2 kommenttia:

 1. Tuon hameen edistyminen näyttää ihan hurjan hyvältä! :3 En malta odottaa, että näen sen valmiina!~

  .. Haha, Markus-parka noissa ankkasipsikuvissa XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitosta~ katotaan millane on kokonaisuus sitten desussa :o

   Haha, ei oikein arvostanut xD

   Poista