torstai 3. tammikuuta 2013

Uusi Vuosi ja uudet kujeet vuodelle


Joulut tulivat vietettyä Staipaleella, josta Kuopioon paluuta tein tiistaina ja keskiviikkona olikin jo suuntana Oulu. Oulussa tulikin vietettyä sitten Uusi Vuosi ja palattua takaisin Kuopioon tiistaina. Keskiviikkona pitääkin jo sitten suunnata koulunpenkille.

Joulun alla tapahtuen aikamoinen haaveri. Järkkärini ainokainen putki koki onnettomuuden ja pysyi vain puolilteen kiinni rungossa. Tämä kaikki tapahtuen 24.12...kirotuksien jälkeen ajatus tasaantui ja päätin viedä Oulussa tuon huoltoon ja katsella samalla uutta putkea + turvallisempaa laukkua.

Tiistaina (25.12) päivällä oli suunnattava tavaroineen + koiran kanssa ensiksi kuitenkin Kuopioon. Junamatka meni omalla painollaan, Wilma saaden haistella koirien kanssa. Kuopioon saavuttua tallustelin bussia odottelemaan. Mutta. Eihän bussit kulkeneetkaan ja jouduin taksilla mennä kämpille. Pakkaamisten kautta valmistautumista, aamulla lähtevään junaan, kohti Oulua.

Keskiviikko (26.12) aamusta otin tavarain ja suuntasin ajoissa 10:43 lähtevään junaan. Olin ajoissa asemalla ja kävin lunastamassa lippuin. Junan tultua tuonne möllöttelemään ja edessä ollen 4 tunnin istumiset junassa.
Ouluun saavuin 15:00 aikoihin, josta sitten meninkin asemarakennuksen puolelle. Löysin nurkkauksen joka oli sivummassa ja jossa oli lämmin patteri! Tuolla sitten lagailin aina klo 21:00 asti. Voin sanoa, että koin olevani aika spurgu kun nukuin penkillä, takki peittona ja koira maaten vieressä. Aika kokemus, muttei huono sellainen. Tavaroita ollen, 160cm korkea peili, kassi, reppu ja kameralaukku.
Kello 21:00 aikaan saapuivat sitten Tomi ja Markus Ouluun. Markus kadoten melkein samantien bussilla kohti kämppäänsä ja me sitten taksilla Tomin kanssa, tuon kämpille.

Torstai aamusta heräsin omineni, koska Tomilla alkoivat työt aamusta. Olin sopinut meneväni keskustaan kolmeksi, jotenka opetaatio selviä bussilla keskustaan oli suoritettavana. Tuosta selvisinkin ja miittasin Markuksen heti alkuun. Tallusteltiin Tomia vastaan tuon työpailkalle, josta sitten suunnattiin muualle. Kellon tultua 15:00 oli sovittu Hylzyn kanssa että tuon kaveri käyttäisi Kärkkäisellä, jotta saisin kamerain putkein huoltoon. Kärkkäisen jälkeen suunnattiin takaisin keskustaan.
Hylzy ja kaverinsa jakaantuivat sitten omilleen ja me kolmisteen suunnattiin bussilla Tomin kämpille. Illasta kämpille tupsahteli myöskin Olli autolla.

Perjantaina suuntana keskusta / juna-asema klo 13:00 aikoihin. Thomas tulisi Ouluun 14:00 tienoilla ja halusin käväistä valokuvatarvikeliikkeessä ennen tuota. Mukaan ei kuitenkaan putkea tai laukkua lähtenyt, vaan suunnattiin porukalla kangaskauppaan ja kaupoille ylipääten. Tämän jälkeen suunnattiin syömään ja kämpille takaisin.
Hylzy + kaverinsa toisivat sitten Haapojan asemalta kämpille ajallaan. Kun sitten Haapoja paikalle tupsahteli, oli ruoka valmista ja kämppä siivottuna. Lopuksi odoteltaisiin enään Ninaa, joka Ouluun saapuivi 21:30 tienoilla. Vastaan tuota mentiin Haapojan ja  Ollin voimin.
Kello 22:00 aikaan koko porukka ollen saatu kasaan ja alkoi menokin mennä sen mukaisesti hiljalleen. Vallan veikeäksi.

Lauantaina porukka heräili omaan tahtiaan ja alettiin valmistautua Edeniä kohden. Ninan kanssa kuitenkin olimme ottaneet suunnaksi keskustan, koska halusimme käydä kaupoilla. Bussilla keskustaan ja kiertelyä hituisen. Korvikset joita olin etsinyt useamman kuukauden, niin löysin mieluisat. Hinnaksi tullen 15€. Hopeakorvikset. Tästä piakkoin tulivat Olli ja Tomi noukkimaan meidät autolla ja samoiten myöskin Hylzyn, koska suuntamme olisi Eden = uiminen!
Edeniin tultiin joskus 14:00 jälkeen ja tuolta lähdettiin 17:00 aikaan. Eli vallan kivasti kerittiin porukalla uiskennella ja sanon vain, että oli hyvinkin kannattava reissu.
Kämpille tultua Haapojalla oli huono-olo ja tuo lepäilikin koko illan oloaan paremmaksi. Me muut sitten puuhaten muuta ja antaen leporauhan potilaalle.


Sunnuntaina Haapojalla näyttikin olevan olo parempi ja oli menossa mukana. Sen aikaa mitä vielä kerkesi ennenkuin tuon piti palata takaisin armeijaan. Hylzyhän oli myöskin hiippaillut päivällä kotiaan, kun kävimme Anttilassa etsimässä Ollin kadonneita lapasia ja Tomi toimien kuskina. Lapaset löytyivät ja palattiin kolmisteen kämpille.
Porukkaa ollen vielä kuitenkin: Nina, Markus, Tomi, Thomas ja Olli.

Manantaina puolestaan liikkeelle 12:00 aikaan ja suuntana kangaskauppa ja kaupat. Oli valmistauduttava vuodenvaihteeseen ja ostettava ruokaa ylipäätä. Kauppojen jälkeen oli seuraava siirto palata takaisin kämpille. Jätkä pelailivat illasta lautapelejä ja me Ninan kanssa touhusimme muuta. Olin yllättynyt miten hyvin Wilma oli rakettien ampumisen aikana, koska tosiaan oli säikähtänty pentuja raketteja ja pelkäsi niitä.
Kellon vaihtuessa uuden päivän puolelle, mentiin porukalla ulos, pihalla katsomaan raketteja ja toivottamaan uutta vuotta kellon tullessa 00:00.

Tiistaina olikin sitten paluumatka edessä minulla, Ninalla, Thomasilla ja Ollilla. Tätä ennen kuitenkin kerittiin vielä viettää aikaa porukalla, sillä lähtöhän keskustaan / asemalle pääin olisi 15:00 aikaan.
Kun kello sitten läheni 15:00, niin sullouduttiin tavaroineen, koko porukan voimin autoon ja suunnattin asemaa kohden, poiketen kuitenkin heittämässä Markus kämpilleen. Nina jäi asemalle odottelemaan junaansa joka lähtisi 15:45, Team Tomppa jääden tuon seuraksi siihen asti. Koska sitten oli Olli luvannut heittää minut Kuopioon ( bensat maksoin ) niin lähdimme me sitten suunnistamaan Kuopiota kohden. Lähtöä ennen kuittenkin hyvästeltiin muut.
Paluumatkalla pysähdyttiin syömässä ABC'llä ja Kuopiossa oltiin ennen 20:30. Olli jatkaen melkein samantien matkaansa Jkylää.

Valokuvia tuli räpsittyä Ninan kameralla, koska putkettomalla järkkärillä kuvia on tosiaan vähän paha räpsiä.


UV lupausta en sinällään tehnyt erikoisemmin, mutta tavoitteena olen päättnyt tälle vuodelle kehittyä erinnäisten asioitten suhten, joita ovat mm. valokuvaus, piirtäminen, minä immeisenä (= tarkotten tällä sitä että koitan mm. ryhdistäytyä sykkyrä tilojen kanssa) ja paljon paljon muuta.


-----------------------------------------------------

Hassua tässä on nyt se, ettei minun pitänyt tammikuussa minneen mennä mutta menenkin Vaasaan loppukuusta. Sen aikaa sitten koitan työstää cossiain etiäpäin. Voisin toki ottaa kangasta mukaan / cossin mukaan ja koittaa työstää tuollakin cossia? Ehkä, ehkä en.
Toisaalta cossia on paha työstää ompelupuolelta, ennenkuin omistan kaikki tarvittavat kankaat. Postista odottelen tulevaksi vaaleanvihreää kangasta, josta voisin tehdä taskuja + muita osia cossiini.

Postista pitäisi hakea Himekon peruukki ja puhelin. Himekostahan piti tulla heti peruukin tultua testikuvat, mutta koska putki nyt uupuu niin orottelen tuota tulevaksi, jotta voin ottaa testikuvat. Ennen Frostia nuo kuitenkin tulevat!
Puhelimen vaihan koska asiat ja nykyinen luurein menee isille.
Perjantaina pitääkin suunnata kohti kauppoja ja kattelemaan kankaita + cossi tarvikkeita.

2 kommenttia:

 1. Hoo, Nina lonkkupäkkikenkineen on aika hiano >8DD

  Siulla on ollu aika reipasta menoa! :') En itse kyllä jaksaisi noin paljoa matkustella lyhyen ajan sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo aika veikeä kenkineen! x3
   Hehehe, kyl sitä matkustaa jaksaa ku immeisii näkee ja jos vaa rahat sellast sallii~
   ;3

   Poista