tiistai 8. tammikuuta 2013

Frostin toinen cossi - Sakuran asu osa 3.

Ninjarullan valmistauduttua, aloitin jalkojen panssareista ja kenkien työstön ja modaamisen. Työstö on ollut hidasta koska olen kipeäksi tullunnan. Koitan kuitenkin tehdä jotain cossin eteen, voimien mukaan. Ja onneksi tämä tauti on jo paranemaan päin...

Olen päättänyt jättää ompelu hommat viimoiseksi, eli hoitaa kaikki muut altapoies. Nyt vuorossa olisi siis kenkien kärkien leikkaamiset ja modaamiset + jalkojen panssarit.

Aluksi paperikaava. Mittailin sopivan korkuista ja sitten siitä oikean muotoista.. Seuraavaksi sitten asetin kaavan softislevyn päälle ja leikkasin mattoveitsellä, paperikaavan reunojen mukaan. Sitten mittarin tuosta kaavasta sentin pienemmän kaavan ja leikkasin tuon samalla tapaa toisesta softislevystä. Kuumaliimasin seuraavaksi pienemmän palan suuremman palan päälle. Mittailin sitten nauhojen paikat palaan ja jätin odottamaan mustaksi spreijausta ja maalausta.
Tähän väliin mittaisin käsipanssareiten pituuksia ja tein kaavat paperille. Sitten sama homma kuin jalkapanssareille. Spreijaisin. Ja maalaisin nuo kaikki pariin kertaan. Lopuksi vielä pujotin narut panssareihin.
( Kuvia tästä ei ole mahdollista tunkea tähän merkintään, joten kuvat tulevat seuraavaan merkintään ).

Kenkien muokkauksesta sen verran että leikkasin mattoveitsellä käret auki. Tarkoitus olisi vielä kiinnittää kenkiin suikaleet, nahasta, kuten Sakuran kengissä onkin.
Olin tosiaan aijemmin purkanut ratkojalla, kaikki ylimääräiset härpäkkeet poies.

Ninjarulla tosiaan näytti ennen ja jälkeen maalauksen tältä:


Olen ihan tyytyväinen noihin softistöihin, olivatpahan ensimmäiseni moisesta materiaalista, työstön suhteen. Oli mukava kokemus.
Toivottavasti pääsen uudestaakin tekemään tuollaisia. Vallan viihdyttävää puuhaa~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti