lauantai 3. marraskuuta 2012

Lumi tuli ja meni

Elämä on suhteellisen tasapainoista tällähetkellä ja eikä mitään kummoisempi ole horjutellut tasapainoa. Viikot menevät pääasiassa kouluaa oleilulla = ompelulla. Koulusta sitten suoraan kämpille ja koiraa käyttämään. Tällä rutiinilla mennään, aikalailla poikkeamatta.

Koulussa on pitänyt tehdä laukku ja sain tuon valmiiksi päivässä. Laukkua oli kiva työstää ja mielestäni siitä tuliki ihan kiva. Työn saan itselleni kunhan opettaja on arvioinnut työn. Koko tämä jakso on siis ompelua, ammattipainotteista.
Ykkösten kanssahan kulen, mutta koska atot ovat kahta ainetta vaille käytynnä niin teen ammattihommia silläaikaa, kun yköset ovat atoissa. Atoista toisen saan suoritettua seuraavassa jaksossa ja siitä toisesta en sitten tiedäkkään mitään, mutta tämän lukuvuoden aikana kuitenkin saan suoritettua tuon.

Lunta. Joo, olihan täällä sellasta noin 4 päivää, kunnes ilmat lämpenivät ja tulikin loskaa. Snif. Alkuperäinen suunnitela oli, että olisin kuvaillut perjantaina ja  viikonloppuna lumista maisemaa, mutta loska oli jo tullut tuohon mennessä. Moppi ehtikin jo nauttia lumesta: pomppimalla naama eeltä hankeen ja juoksemalla kuin päätön kana. Tuo tosiaan rakastaa lunta kovasti.
Suunnitelman muuttuessa oli tullut kehiin jo uusia suunnitelmia, kun Tomi sitten tulikin Kuopioon torstai illasta. Lauantaina sitten tuo seikkaili aamusta kohti junaa ja suuntana Oulu. Tulipa siinä sitten sovittua, että koska minulla on to-pe vapaata koulusta ( opettajilla jotain retkiä tms ) niin matkustan junalla Ouluun + Moppi mukana. Sunnuntaina sitten takaisin Kuopion syövereihin.


Postissa tuli parisen viikkoa sitten koiralle kevythäkki (Maelson Soft Kennel, darkgrey,62 x 42 x 41 cm). Hintaa kevythäkille tuli, postituskuluineen 80, 80€.).
Aluksi vaikutti, että koira ei piittaavan ollenkaan koko hankinnasa, mutta toisin osottautui. Menee omineen maakaamaan häkkiin nykyään. Tuollaisen uskalsin ostaa Wilmalle, koska tiedän ettei tuo tule tuhoamaan häkkiä tai tulemaan läpite verkko-ovista. Koska Moppein on paperisilppuri.

Vanhempien ollessa täällä, sain työkalupakin, jonne olen säilönyt kaikki ompelukamain. Mahtuivatkin hyvin tuohon, mutta jos lisää tulen moisia tarvikkeita hankkimaan niin tarvitsen toisen pakin tms...
Voisin hankkia mös tuollaise pakin kohta askartelutarvikkeillekkin. Cossin teon myötä moiset tarvikkeet ovat vain lisääntyneet ja varmasti lisääntyvätkin hiljalleen.

Neulominen. Olen aloittanut mummoilun ja alkanut taasen neuloa. Ekan lapasein tälle vuodelle tein noin kuudessa tunnissa.Tahti ollen hidasta, koska tein samalla kaikkea muutakin. Lankana käytin Novitan Puro-Lehto, lankaa. Huovuttuvaa villalankaa.


Kengät, talvi kenkäin tulivat postissa alkuviikosta. " Arauto Rapin villavuorellisissa nahkakengissä on vedenpitävä Tex -kalvo. Käyttömukavuutta tuo sisäsivulla oleva vetoketju. Pitävä kumipohja nousee suojaavasti kärjen päälle. Rennon tyylikkäät kengät kaikkiin talven säihin. " Vartta noissa on 25 cm ja ovat rennot ja lämpimät kävellä. Hintaa postituskuluineen noille tuli 126€. Nahka kengät maksavat...

Takki, joo olen kattellut takkeja koska moista ole talveksi. Ja mitenkä on käynnyt: eilen illasta meni takkein vetoketju sanomaan ittensä irti. Vien tuon kouluun ja kysyn saanko purkää ja vaihtaa uuden tuohon. Jos niin niin saan takkein käytöön takaisin. Hyvä takki, mutta miinuksena se, ettei tuossa huppua ole.


Cosplay. Muutoksia tullut suunnitelmiin Frostin suhteen. Alkujaan piti tehdä tämä iänikuinen työstöin ruottiLucy, mutta koska en halua paleltua, niin vaihdoin cossin toiseen.  Sakura Haruno: Naruto Shippuden: Dragon Blade Chronicles -pelistä. Olen innoissani tästä cossista jotenkin, liekö se että pääsen näpertämään cossin parissa ja tuo ei olevain pelkkaa ompelua? Kentietää. Vaikka materiaalia cossiin on nyt vähän, niin olen kovasti suunnitellut miten tuon toteutuan ja aikahyvin onkin hallussa kaikki kohdat työstön toteutuksen suhteen. Cossin työstö alkanee siis hiljalleen.
Mukaan tunkaisen myöskin Frostiin Himekon cossin, koska se ollut pitemmän aikaa tehtynä, viimeistelyjä vaille. Maila puutui ja nyt on sekin hankittu. Tuosta puuttune enää vain kengät ja peruukki + mailalle hankin suojalaukun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti